Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Затриманий сутенер раніше працював таксистом»

У Львові викрили черговий бордель, у якому надавали платні сексуальні послуги.

Працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції у Львівській області затримали 34-річного львів’янина, який займався сутенерством, а також чотирьох дівчат-повій, віком до 25 років. Одна з них — з Полтавської області — виконувала роль “адміністратора” з надання платних сексуальних послуг - приймала у телефонному режимі замовлення від клієнтів, забезпечувала повій засобами контрацепції та займалась іншими організаційними питаннями. Інші троє дівчат — з Харківщини.

Підприємливий сутенер орендував у Львові квартири подобово. Місце дислокації постійно змінював. Повії працювали переважно у центральній частині міста, зокрема на вул. Шпитальній і Куліша. Вартість їхніх послуг становила 1200 грн. за годину. Чоловік забезпечував повій клієнтами, особисто виконував функції водія та охоронця для дівчат, а також займався фінансовим питанням «бізнесу». Клієнтів зловмисник шукав у мережі Інтернет, а також розповсюджуючи рекламні візитки.

Начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції у Львівській області Сергій Молотов каже, затриманий 34-річний львів’янин раніше працював таксистом. “Як правило,

80% сутенерів — це колишні таксисти, - каже пан Молотов. - Спочатку вони дівчат легкої поведінки возять, а потім організовують цей процес”.

Дівчата, яких затримали правоохоронці, розповіли, що потрапили у скрутне матеріальне становище. Двоє дівчат — сироти. В однієї — важкохвора мати. Деякі “нічні метелики” уже притягувалися до адміністративної діяльності за заняття проституцією. Їм “світить” новий штраф. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) КК України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років. Під час санкціонованого обшуку у приміщенні борделю поліцейські вилучили десять тисяч гривень, мобільні телефони, засоби контрацепції, фалоімітатори, а також два пістолети без дозвільних документів.

У травні у Львові викрили сутенера, який працював ще й директором заводу ЛОРТА. До злочинного угруповання входило дев’ять осіб. Разом зі спільниками з Харкова львів’янин налагодив роботу двох нічних стриптиз-клубів, де відвідувачам надавали платні сексуальні послуги. Справу скерували до суду. “Члени цього угруповання отримали два роки умовного терміну, - каже Сергій Молотов. - По екс-директору заводу рішення суду наразі немає. Подав апеляцію. Суд першої інстанції повернув справу назад до прокуратури. У нього багато адвокатів. Вони пишуть скарги, зокрема щодо відводу суддів... У часі справа затягується, але, сподіваємося, що рішення суду буде справедливим. Ми задокументували злочинну діяльність, провели досудове розслідування, а вже суд приймає міру покарання. Однак довести свою невинуватість йому навряд чи вдасться”.

“Боротися з проституцією в Україні не так легко, - веде далі Сергій Молотов. - До прикладу, у Франції є відповідальність за те, що ти замовив повію. Це штраф — тисяча євро. За таких умов можна боротися з секс-туризмом. У нас відповідальності за користування платними сексуальними послугами немає. Як правило, ми боремося з організаторами, які організували такий трафік. Це наше основне завдання. За останній період відкрито чотири кримінальні провадження. Затримано вербувальників, які вивозили дівчат за кордон. Якщо раніше дівчат примусово вивозили у сексуальне рабство, то зараз, як правило, вони самі погоджуються на таку роботу. За кордоном заробляють від 50 євро за годину”.

Схожі новини