Передплата 2024 «Добра кухня»

Телефонувати з Польщі можна в 10 разів дешевше

Польський оператор Play запустив тариф для українців, які постійно телефонують додому.

Чи не в кожного українця є родичі, друзі чи знайомі, які виїхали за кордон. Особливим попитом користується Польща — і поряд, і якість життя там в рази краща. Ось і внадились українці до сусіда: хто на роботу, а хто на навчання. Відтак громадяни України стали там найчисельнішою етнічною групою. Лише минулого року чисельність українських мігрантів перевалила за мільйон! І ця цифра продовжує рости.

Зрозуміло, що по приїзду в чужу країну на довготривалий термін без нової сім-карти не обійтись. Придбати «стартовий» потрібно з практичних міркувань: починаючи від дзвінка в готель чи господарям орендованого помешкання, аж до зв’язку з друзями та рідними. Знайома, яка навчається в Польщі, платила шалені гроші, щоб бути на зв’язку з батьками. Довелося скоротити спілкування з рідними до мінімуму, адже витрати на поповнення мобільного вже надто сильно вдарили по кишені.

Один з найбільших польських операторів Play пішов назустріч українцям і запустив новий тариф, який дозволяє телефонувати на батьківщину за непристойно скромну суму. Відтепер хвилина розмови вартує 1,96 грн. Для порівняння, раніше українцям за хвилину розмови потрібно було викласти майже 20 грн!

Окрім зниження вартості дзвінків, мобільний оператор здешевив і вартість користування Інтернетом.

«Ми проводимо дослідження, зокрема української громади у Польщі. Є багато людей, які використовують послуги Skype, Viber та інших чатів. Відповідно ми підлаштовуємось під ці потреби і маємо вигідні пропозиції щодо Інтернету», — розповів маркетинг-директор Бартош Добжинський.

У рамках тарифного плану можна придбати 2 Гб Інтернету за 60 грн. або 6 Гб за 130 грн. і при цьому безкоштовно користуватись послугами Skype та Viber.

Окрім того, абоненти Play можуть телефонувати один одному безкоштовно. Відповідно, українці можуть вибудовувати власну мережу і спілкуватись між собою задарма.

Обличчям рекламної кампанії став гурт «Океан Ельзи». Це вперше в Польщі українських зірок запросили взяти участь у рекламі.

«Це міст між Україною і Польщею, що є дуже важливим», — розповів фронтмен гурту Святослав Вакарчук.

Щоб користуватись послугами нового тарифу, потрібно, перш за все, придбати стартовий пакет у точках продажу, яких у Польщі близько 30 тисяч. Це спеціалізовані магазини, маленькі магазинчики, також «стартові» є в кіосках та навіть на заправках. Проте поки лише на території Польщі.

Активізувати тариф достатньо просто: варто лише ввести спеціальний код: *111*201*1# . І — вуаля! Витрачати шалені гроші, щоб зателефонувати додому, вже не потрібно.

Хоч більшість користувачів мобільного оператора Play молодь, послуги зручні для всіх, адже тарифи оператора значно дешевші, ніж такі самі, але в інших телеком-компаній.

Схожі новини