Передплата 2024 ВЗ

На «Буковелі» платиш за «понти»

Лижники шоковані цінами: обід на двох — 600 гривень, глінтвейн — від 45, шоколадки — 110.

“Ціни геть вийшли за межі розумного...”, “Курорт “Буковель” — український Куршевель”. Такими висловами відпочивальників та лижників рясніють соцмережі. Звичайна “жуйка” коштує 29 гривень, маленький шоколадний батончик «Снікерс» - 79 гривень, а великий — 110. Обід у кафешці на двох витягне з гаманця близько 600 гривень, а у ресторані — понад тисячу. “Сніданок готують із золотих яєць, адже нічим іншим високу ціну виправдати не можна”, - обурилася туристка з Києва пані Оксана. - На “Буковелі” платиш за “понти”. Інший турист-лижник оприлюднив у соцмережах вартість дівчини для інтиму — від семи тисяч гривень...

Ціни на послуги українського курорту “перевалили” за європейські, а сервіс застиг на рівні радянського. Хоча траси для катання — нові, але до зовнішнього вигляду підйомників є питання. У високий туристичний зимовий сезон скіпаси дорожчають на кількасот гривень. Денний “скіпас” — 975 гривень. Але з 2 по 6 січня - 1270. Вечірнє катання — 195 гривень, у пікові дні — 255. Триденний абонемент на катання — 2,9 тисячі гривень, на п’ять днів — 4,6 тисячі, на десять — 8,3 тисячі гривень. Доба катання на лижах у “Буковелі”, житло та скромні перекуси обійдуться у дві тисячі гривень на особу. На Плаї можна вкластися у 600 гривень.

Чимало лижників обурюються, мовляв, на курорті немає експрес-кафе у стилі а-ля бабусі з чебуреками. Їх давно витіснили. Хоча харчевень там є на кожному кроці, але повноцінно пообідати можуть хіба що товстосуми. “Кожен міліметр землі забитий, аж кишить від люду. На підйомник — черги, - розповіла “ВЗ” киянка Ірина, - Їдемо зі сім’єю у “Буковель” заради трас, тут вони непогані. Рекомендую обрати бюджетний варіант: кататися — у “Буковелі”, жити — у сусідніх селах”.

Львів’янин, шоумен Андреас Білоус поїхав на Буковель на корпоратив, але у вільний від роботи час катався на лижах та сноутюбінгу (спуск на спеціальній надутій камері “таблетці” по спеціально облаштованій трасі. Година катання — 200-250 гривень. - Авт.). Каже, задоволений відпочинком і не вважає ціни надто космічними. Бо сервіс та карпатський колорит того варті. “Де ще почуєш автентичні колядки та відчуєш дух Різдвяних свят, як не у Карпатах? - каже Андреас. - На європейських гірськолижних курортах не отримаєш карпатського фольклорного колориту. В одному кафе “Буковелю” глінтвейн купив за 45 гривень. У кафе Львова - 50-60 гривень. Той, що продають на Різдвяному ярмарку міста Лева (25 гривень за стаканчик) — не такий смачний, як на “Буковелі”. Не обов’язково бути заможним і затятим лижником, щоб дозволити собі відпочинок на “Буковелі”. Можна зупинитися у Яремчі і щодня доїжджати до курорту рейсовим автобусом. Не любите лижі — не біда. Є чимало розваг не для лижників. Катайтеся на ковзанах, підніміться на витягу на гору, спробуйте нову круту розвагу, як катання на сноутюбінгу. Отримаєш чимало адреналіну”.

А тим часом...

8 січня, на свято Марії, у рамках фестивалю Winter Romantik Fest на курорті «Буковель» відбудуться лижні змагання серед зірок. Кожен охочий зможе показати вправність катання з Ольгою Сумською, Віталієм Борисюком, Віктором Павліком, Наталією Бучинською, Владою Литовченко, Тимуром Мірошниченком.

Спеціально для змагань організатори (компанія Bukovel Ski School) підготують спеціальну трасу зі всіма складниками справжніх олімпійських змагань. Професійні судді за допомогою спеціальної системи хронометражу зафіксують час проходження дистанції кожного учасника з точністю до однієї сотої секунди.

Після лижних перегонів біля головної ялинки Карпат на Буковельському ярмарку - колядки разом із зірками.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини