Передплата 2024 «Добра кухня»

Супермаркет від українських дизайнерів

Відкрив свої двері центр дизайнерського мистецтва FASHION GLOBUS UKRAINE та найбільший в Україні магазин вітчизняних дизайнерів

Дизайнер жіночого одягу, віце-президент конфедерації дизайнерів України Голда Виноградська (на фото), львів’янка, котра мешкає і працює в Києві, змогла в нелегких умовах сьогодення втілити свою мрію — створити мультибрендовий магазин українських дизайнерів. Його відкрили на Майдані Незалежності у столичному ТВК «ГЛОБУС».

Вона називає свій проект «люди для людей». Адже це об’єднання створене не лише заради комерції. В час небезпеки для України дизайнери об’єдналися, щоб бути корисними. 20% від прибутку центру та магазину завжди будуть направляти на підтримку українського суспільства, а саме зараз кошти будуть перераховувати на потреби українських військових, які захищають нашу державу в АТО. Цей проект створено під патронатом конфедерації дизайнерів та Міністерства культури України.

— Зараз учасниками центру стали понад 30 талановитих дизайнерів та митців з усіх регіонів України, — розповідає Голда Виноградська. — Представлені Київ, Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Луцьк, Рівне, Житомир, Вінниця, Хмельницький, Одеса, Ми­колаїв, Луганськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Кіровоград, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Крим. Але кількість учасників буде зростати, адже центр запрошує приєднуватися до цієї ініціативи молодих дизайнерів та представників творчих мануфактур. Донецьк представляє дизайнер Ар’є—Лейб Краснопольський, котрий був у полоні в так званій «ДНР», тому що шив форму для Національної гвардії України. Тепер він займається активною волонтерською діяльністю. Тож допомога від роботи нашого центру та магазину буде йти саме на волонтерську організацію, яку він очолює.

— Але ж це не буде просто магазин дизайнерських речей, хоч і від авторів з різних регіонів України, чи не так?

— Письменник Ремарк казав: «Не дріб’язкуй у тому, що вирішив зробити з розмахом!» Окрім того, що проект є всеукраїнським, він має амбітні плани стати постійно діючим майданчиком дизайнерів, сприятиме популяризації вітчизняної моди та підтримці українських творчих мануфактур. Щонеділі проводитимемо майстер-класи стилістів одягу, зустрічі з дизайнерами, цікаві творчі заходи. Запланували заходи для дипломатів різних країн, акредитованих в Україні, — треба розширювати уяву світу про нашу Батьківщину та її культуру. Я мрію, щоб у нашому центрі було комфортно працювати дизайнерам і затишно покупцям. Щоб і жінки, і чоловіки, і діти знаходили щось на свій смак і на різний бюджет, щоб дизайнери почувалися потрібними нашому суспільству.

— Скільки часу минуло від виникнення у вас ідеї до моменту відкриття дверей нового магазину?

— Не повірите… Три тижні, — трохи втомлено, але щасливо всміхається тендітна світлокоса жінка, мати двох дітей. — Я вирішила не відкладати мрії на потім. Жити треба зараз, яким би важким не був час. Щось тобі не подобається? Про щось мрієш? То берись і роби, а не чекай манни небесної!

Схожі новини