Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Всю операцію проспала – снився пікнік у лісі...»

Кореспондент «ВЗ» стала свідком появи на світ унікальної трійні. На операції були присутні... майже 30 медиків!

В операційній — яблуку ніде впасти. В якийсь момент нарахувала... 28 медиків! Працюють чітко і скоординовано. Заввідділенням патології вагітності пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні м. Львова Олександр Улашин просить зайняти місце біля вікна. Тут уже зібралася команда неонатологів та акушерок. Чекають, коли професор Леонід Маркін дістане з утроби пацієнтки першого малюка...

Колеги заворожено стежать за роботою професора. Завідувач кафедри акушерства і гінекології робить акуратний надріз на животі жінки, розсуває м’язи і дістається до матки. Кілька обережних, але точних рухів — і плодовий міхур відкритий. У цьому чарівному “саквояжику” ховається найбільший скарб цієї жінки — троє крихітних дівчаток.

Лікар дістає першу дитинку, перерізає пуповину, передає малюка акушерці, видаляє плаценту. Акушерка, своєю чергою, передає дівчинку лікарю-неонатологу Ользі Вітик — та кладе маля на столик, чистить з допомогою спеціальної трубочки ротик і носик, прикладає крихітну кисневу маску.

Схожі новини