Передплата 2024 «Добрий господар»

Ех, дороги...

Служба автомобільних доріг Львівщини обіцяє якісну ремонтну кампанію

До редакції “ВЗ” звернувся житель села Корчина Радехівського району Мар’ян Ленів. Чоловік не вперше звертається по допомогу до редакції щодо жахливих доріг на Львівщині, зокрема трас Львів-Луцьк, Червоноград-Броди (на фото). Та чи не найбільше ремонту потребують автошляхи до курортного Славського. Торік там виник соціальний бунт. Через жахливі дороги туди не хочуть їздити відпочивальники, район втрачає туристів...

Асфальтне покриття на багатьох ділянках Сокальського та Сколівського районів просто відсутнє... Це негативно позначається на економіці регіонів. Екс-губернатор Львівщини Віктор Шемчук назвав дороги у Львівській області найгіршими в Україні.

Мар’ян Ленів написав листа до Укравтодору, Кабміну та Верховної Ради: “Дороги державного значення Львів-Луцьк, Червоноград-Броди — у вкрай незадовільному стані. Кошти на капітальний ремонт не виділяють 23 роки. Люди обурені, що в районі не ремонтують дороги, виходять на акції протесту з плакатами “Боже, за що нам така кара!”, “Вимагаємо відремонтувати дороги Радехівщини!”.

Жителі району добираються на роботу до Червонограда складно. Ще трохи — і вони будуть відірвані від світу. Перевіз­ники відмовляються працювати в цьому напрямі. В районі знято 58 автобусних рейсів. Через відсутність на ділянках асфальту нищаться автобуси”.

У Сокальській райраді журналісту “ВЗ” сказали, що на ремонт доріг в районі потрібно понад 200 мільйонів гривень. У районі — 416 доріг загального користування місцевого значення, усі потребують ремонту. З районного бюджету не виділяють на це жодної копійки. Найбільша дорожня біда — транспортні артерії Жовква — Червоноград, Володимир-Волинський — Ковель, Сокаль — Червоноград, Червоноград — Рава-Руська, Сокаль — Стоя­нів.

Журналіст “ВЗ” звернулася по коментар до новопризначеного начальника Служби автодоріг Львівської області Юрія Лазаренка. “Завершено проведення трьох тендерних процедур щодо ремонту автомобільних доріг у Львівській області: Львів-Радехів-Луцьк (ця ділянка дороги є найбільш проблемною, бо проходить через так званий «Бабичівський ліс»), Львів-Тернопіль, Броди-Червоноград, — каже чиновник.

— Ремонтуватимуть за гроші державного бюджету. Роботи на цих автомобільних дорогах стартують після того, як уряд підпише постанову. Також буде проведено тендерні торги на ремонт трьох ділянок — Львів-Тернопіль, на двох ділянках Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква, зокрема на ремонт найгіршої ділянки біля Червонограда”.

За словами Юрія Лазаренка, зараз обстежено одну з найгірших ділянок автомобільної дороги Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий (від м. Дрогобича до м. Самбора). Ремонтні роботи стартували з Дрогобицького району, проведено ямковий ремонт до с. Брониці. До кінця тижня дорожники приступлять до ремонту від межі Дрогобицького району до Самбора. На автомобільних дорогах загального значення Львівщини використовують технологію ін’єкційно-струменевого типу. Це не просто латання ям. Нова технологія дозволяє запобігти виникненню ям в майбутньому. Цим методом залатали ями в Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Пустомитівському, Перемишлянському, Бродівському, Стрийському та Сколівському районах.

“Щодо ремонту дороги Сколе-Славське, то Служба автомобільних доріг у Львівській області подала на розгляд Укравтодору пропозицію щодо включення ділянки на фінансування”, — запевнив Юрій Лазаренко.

Схожі новини