Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дворічного Давидка закопали серед сміття

Кожне сміттєзвалище може приховувати десятки трагічних таємниць своїх «постояльців»

З проханням розшукати дворічного хлопчика до правоохоронців Ужгородського райвідділу міліції звернувся заступник міського голови Чопа. Чиновник розповів, що у 26-річної жительки міста, яка зі своїм чоловіком виховує п’ятьох синів, одну дитину, а саме дворічного сина Давида, на Львівщині забрали у батьків міліціонери. Заступник мера Чопа благав правоохоронців зв’язатися з львівськими колегами та повернути дитину в сім’ю...

Багатодітна родина із Чопа справді цього літа всім складом (батько, мати та п’ятеро синів) вирушила на Львівщину, у місто Ходорів. Там на місцевому сміттєзвалищі площею два гектари ці професійні шукачі металів почали свій родинний бізнес — серед сміття, яке щодня привозили сміттєвози, вишукували металеві речі, щоб згодом здати їх у пункт прийому металобрухту. Весь цей час разом з батьками у розбитому посеред сміттєзвалища обідраному наметі серед смороду та бруду жили діти.

Одного дня, розповів міліціонерам старший братик, Давид “був нечемним і плакав”. За це дитину спочатку побила мати, згодом почав бити батько. Хлопчики спробували заступитися за молодшого братика. Та батьки зв’язали їм руки і наказали не втручатися. Потім дорослі продовжили бити Давида, а дитина продовжувала плакати. Тоді батько щось приснув Давиду в очі. Від жаху дитина, яка перестала бачити, вже не плакала, а лише тихенько скавуліла. Це так розлютило горе-батька, що він підняв дитину в повітря і з силою гримнув об землю. “Давидко більше не ворушився, — продовжував гірку розповідь старший братик. — Тоді ми всі почали плакати. А батько кричав на нас та казав, що всіх повбиває...”

Цю жахливу історію міліціонери почули, коли розмовляли з братами в будинку тітки їхньої матері. Вона сама та її чоловік знову десь подалися з рідного міста. Ужгородським міліціонерам довелося брати з собою старшого хлопця та разом з ним їхати у Ходорів. На сміттєзвалищі хлопчик знайшов місце, де жив разом з братами та батьками в наметі. Неподалік цього місця правоохоронці розкопали неглибоку могилку і витягли з неї картонну коробку з рештками тіла дитини...

Батьків-нелюдів правоохоронці затримали у Тернополі. Там подружжя оселилося у своєму наметі посеред місцевого сміттєзвалища та шукало “скарби” серед гір сміття.

Схожі новини