Передплата 2024 «Добрий господар»

Музика для добрих справ

«ЩедреЕтно» заробляло кошти на транспортну програму Навчально-реабілітаційного центру «Джерело»

Популярні етногурти «Cherry Band», «ГИЧ Оркестр», «Меліш і ко», «Йорий Клоц» разом із ведучим Юрком Добрим об’єднали свої зусилля з небайдужими до добрих справ меломанами й організували благодійну вечірку «ЩедреЕтно». Драйвовий, багатий на щедрівки і колядки вечір, який відбувся у нічному клубі «Пікассо», був спрямований на те, щоб допомогти Навчально-реабілітаційному центру «Джерело».

«ЩедреЕтно» народилося, щоб у приємний для всіх спосіб знайти кошти на фінансування транспортної програми “Джерела”. 70 гривень (вартість квитка) ставали благодійною пожертвою на цю справу. Адже одна з неподоланних проблем діток та молоді з особливими потребами, які займаються у центрі “Джерело”, — як туди дістатися. Бордюри, дороги, сходи, далекі від гречності водії маршруток... Усе це в комплексі унеможливлює комфортне пересування людей з особливими потребами по місту. “Джерело” завдяки благодійникам має у своєму розпорядженні шість спеціально обладнаних мікроавтобусів. Проте їхнє обслуговування потребує додаткових коштів. Кошторис пального на місяць для “джерельних” автобусів становить близько 20 тис. грн. Полегшити цей фінансовий тягар і взялися організатори вечірки. Приємним бонусом до матеріального внеску стала можливість розважитись на вечірці. Адже повеселитися на «ЩедреЕтно» прийшли і благодійники, і меломани, і вихованці джерела зі своїми близькими.

«Меліш і ко» презентував класичний бік українських колядок і щедрівок. А от бандурно-гітарний гурт з перкусійною нотою «Cherry Band» порадував народними піснями та колядками у власному аранжуванні. “Чорні черешні”, “Щедрик”, “Коломийка”... Чимало пісень зазвучали по-новому в інтерпретації гурту. Хвилею драйву та енергією танцю затопив зал славнозвісний «ГИЧ Оркестр», під мелодії якого всидіти практично нереально. Колядки, вірші шістдесятників, покладені на музику... Українська автентика в осучасненому вигляді працювала на повну. Публіка підспівувала, танцювала і веселилася. Причому шалені і запальні танки виконували в залі усі вікові групи, від маленьких діток до поважних панів і пань. Не зменшив оборотів драйвовості й виступ гурту «Йорий Клоц», який славиться своїми експериментами зі звучанням та запальним характером.

Схожі новини