Передплата 2024 «Добрий господар»

Велике співоче застілля у Винниках

У ресторан «Гетьман» приїхали виконавці української пісні з шести областей України: Львівської, Івано-Франківської, Сумської, Рівенської, Волинської, Київської, Луганської та Вінницької.

«Цей ФЕСТИВАЛЬ не має на меті комерційних інтересів. Конкурс вокалістів стартував чотири роки тому на сайті українських мінусовок віртуально, а тепер вже маємо реальний повноцінний фестиваль. Ми організували його тільки з метою популяризації та розвитку української пісні. Усі учасники, що приїхали, беруть участь без відбору», — запевнив Микола Мисик, член журі та один з організаторів конкурсу.

Разом з Миколою Мисиком переможців конкурсу визначали Ірина Чікель (оперна співачка Львівського театру опери та балету) та Назар Савко (співак, автор пісень).

Українські вокалісти змагалися у п’яти номінаціях: дитячий, підлітковий, сольний жіночий, сольний чоловічий та багатоголосий вокали. За організацією конкурс був схожий на «велике застілля», адже гості та учасники сиділи за накритим столом. Це створило атмосферу теплоти та своєрідного родинного кола.

Як і у будь-якому змаганні, у конкурсі були переможці та переможені. Отже, у номінації дитячий вокал перше місце виборов восьмирічний Богдан Іванець зі Львова. Прикро, що без нагороди залишилася киянка Яна Кузнецова, яка чарівно виконала українську версію пісні Вітні Х’юстон I Will Always Love You. Учасники у підлітковій категорії також потішили хорошим вокалом. Найкращою тут стала Юлія Мариневич з м. Рави-Руської. Зразковий фольклорний гурт “Марічка” посів перше місце у номінації багатоголосий вокал.

Також, окрім заявлених номінацій, були учасники, що отримали особливі відзнаки журі та призи глядацьких симпатій.

Коментар для "ВЗ"

Назар САВКО,

фіналіст популярного шоу на 1+1 «Голос країни»

Всі учасники молодці, радий, що прийняв пропозицію Романа Метельського (керує сайтом українських мінусовок та ще один з організаторів конкурсу). Хотів би відзначити співаків з Рави-Руської — вони гарно співали та добре вокально підготовлені. Звісно, важко було слухати таку велику кількість учасників, але в хорошій компанії час плине швидко. І класно, що Україна має такий співочий потенціал.

Схожі новини