Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тріумфаторку «Євробачення» в Україні зустрічали оркестром та почесною вартою

Червона доріжка, почесна варта та духовий оркестр Національної академії внутрішніх справ України... З такими почестями зустрічали в аеропорту Бориспіль 10-річну зірочку Анастасію Петрик, яка привезла з Амстердама до України перемогу з ювілейного Х Міжнародного дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2012».

Першим НА РІДНІЙ землі одеситку Анастасію Петрик з перемогою на «Євробаченні-2012» привітало керівництво МВС. Адже Настя та її старша сестричка Віка є солістками гурту МВС України. Сестри Петрик мають широке коло шанувальників в Україні та за кордоном. Старшенька Вікторія у 2008 році представляла Україну на дитячому “Євробаченні” і посіла впевнене друге місце. Своїми потужними голосовими даними сестрички впевнено прокладають шлях до олімпійських висот, здобуваючи перші місця на престижних конкурсах та фестивалях. Анастасія Петрик брала участь у шоу “Україна має талант”, а у 2010 році отримала перше місце на конкурсі “Дитяча нова хвиля”. Та, попри численні перемоги, Настя досі не вірить, що виборола першість на “Євробаченні”. «Не віриться, що я перемогла. Хоча прагнула цього понад усе, — долаючи емоції, зізналась Анастасія. — Хотілося привезти цю нагороду в Україну, аби усі сказали, що ми — найкращі!». Європейська аудиторія не лише назвала 10-річну Настусю кращою, а й охрестила голосисту дівчинку українською Крістіною Агілерою.

Свою перемогу Настя Петрик розділяє із сестрою, яка весь час підтримує її. «Хочу бути схожою на сестру. Мрію, щоб Віка поїхала на доросле «Євробачення» і перемогла, — сказала маленька одеситка. — Старша сестра повсякчас підтримувала мене у Амстердамі. Коли почався конкурс, я прошепотіла: «Віко, мені страшно». А вона взяла мене за руку і впевнено відповіла: «Настю, ми виграємо!». Слова Вікторії Петрик стали пророчими. Проте, навіть за найоптимістичними розрахунками, ніхто не передбачав, що Анастасія набере рекордну кількість балів — 138. Вісім із одинадцяти країн, які брали участь у конкурсі, віддали українці перше місце. Кожна із країн, виставляючи бали, зазначала, що виступ Анастасії Петрик заворожував. Гармонію номера довершували усі компоненти — оригінальна драйвова пісня “Небо”, сильний недитячий голос, легка хореографія, стильний образ від дизайнерки Діани Дорожкіної та, безумовно, щира подача композиції та почуттів самої виконавиці.

Музичні критики стверджують, що Анастасії Петрик немає рівних у своїй вокальній категорії. Джазовий вокал юної зірочки припав до душі іменитим артистам. Ані Лорак порівняла манеру і голос Насті з Еллою Фітцджеральд. 10-річною українською виконавицею зацікавились російські зірки. Філіпп Кіркоров та Леонід Агутін уже встигли заспівати із нею на одній сцені, а примадонна Алла Пугачова обіцяла дівчинці свою підтримку у майбутньому.

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф зазначив, що у тріумфі Анастасії Петрик бачить і свою заслугу. “Переконаний, що перемога Насті Петрик — це також плоди чесного і прозорого національного відбіркового конкурсу, в результаті якого від країни вирушає найталановитіший представник, — наголосив Бенкендорф. — Обіцяю, що такий чесний і відкритий конкурс буде проведений Національною телекомпанією і для відбору представника від України на дорослому “Євробаченні” 2013 року. Вірю, що услід за проведенням дитячого “Євробачення-2013” Україна також прийме у себе доросле «Євробачення-2014».

Нагадаємо, фінал дитячого «Євробачення» пройшов у нідерландському Амстердамі. Друге місце посів грузинський колектив Funkids, третє — гурт Compass Band з Вірменії, четверту сходинку зайняла Леріка із Росії.

Довідка «ВЗ»

Анастасія Петрик народилася 4 травня 2002 року в селі Нерубайське Одеської області. До «Євробачення» Анастасія Петрик успішно виступала на кількох дитячих музичних конкурсах: «Молода Галичина» (1-ше місце), «Чорноморські ігри» (2-ге місце). У 2010 році 8-річна Настя стала переможницею конкурсу дитяча «Нова хвиля».

Схожі новини