Передплата 2024 «Добрий господар»

Викрили фабрику з виробництва фальсифікованих ліків

Зловмисники підробляли навіть медичні препарати, призначені для лікування дітей.

В одній із аптек Львова співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВСУ у Львівській області знайшли декілька підроблених медичних препаратів, які продавалися під марками відомих вітчизняних та іноземних виробників. Перевіряючи джерела надходження фальсифікату, оперативники знайшли підпільну фабрику з виготовлення фальсифікованих ліків.

Через МЕРЕЖУ АПТЕЧНИХ ЗАКЛАДІВ, розповіли “ВЗ” оперативники, продавали підроблені ліки для знеболювання, препарати проти грипу та інших інфекцій та навіть... ліки, призначені для лікування дітей! Серед упаковок фальсифікату правоохоронці під час обшуку знаходили все, що найбільше купують в аптеках громадяни, — від валеріани та активованого вугілля до но-шпи. Чи загрожували ці підробки здоров’ю та життю споживачів, наразі встановлюють експерти, до яких скерували зразки фальсифікованих препаратів.

Подальше розслідування цієї справи, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, міліціонери проводять спільно зі слідчими прокуратури. Кількох причетних до розповсюдження фальшивих ліків затримано.

На умовах анонімності оперативники, які брали участь у цій операції, розповіли “ВЗ”, що власники підпільної фармацевтичної фабрики не гребували нічим. Якусь кількість піґулок вони купували у робітників легальних фармацевтичних підприємств. Причому навіть не запитували, що саме за ліки купують. Просто вкладали ці піґулки на своєму підпільному виробництві у заздалегідь підготовлені упаковки. Якусь частину фальсифікату, скажімо, краплі для очей, зловмисники підробляли власними силами. Весь цей непотріб збували в аптечну мережу. Фальсифіковані ліки, стало відомо “ВЗ” із власних джерел, під час подальшої перевірки знайшли на полицях понад тридцяти аптек Львова!

Будь-яка перевірка аптечного закладу правоохоронцями, зауважили наші джерела, дозволена лише після відповідного попередження адміністрації аптеки. За час, що пройде від попередження до перевірки, зазначають бувалі оперативники, працівники аптеки в змозі заховати “під прилавок” найбільш сумнівний товар.

Як повідомили наші джерела, за новітню історію України на її теренах уперше виявляють підпільне виробництво з виготовлення фальсифікованих ліків у таких масштабах. Зі складів підпільної фабрики правоохоронці вивезли понад 200 (!) ящиків фальсифікованих медичних препаратів. Діяльність цього виробництва, вже сьогодні переконані правоохоронці, приносила його власникам мільйонні прибутки.

Схожі новини