Передплата 2024 «Добра кухня»

Графоманам – самовчитель!

Однією з найцікавіших новинок на українському видавничому ринку нового сезону обіцяє стати «Самовчитель графомана», написаний Антоном Санченком. Написаний відверто та з гумором, він має стати «помічною» книжкою для тих, хто створив «нєтлєнку», а що з нею робити далі, як вийти до читача – не знає.

Як пояснює автор, його нотатки майже не стосуються творчості, бо творчість — справа самотня. «А ось коли у вашому безсмертному творі нарешті поставлено крапку і ви чухаєте пером потилицю, маракуючи, що тепер з цим стосом зіпсованого паперу робити далі, — відкривайте цей самовчитель графомана і шукайте відповіді, може, якась з порад і придасться».

На чому базуються поради бувалого? На власному досвіді, на історії невдач, бо саме вони — найкращий вчитель. Автор «Самовчителя...» ділиться власними висновками та посилається на приклади поневірянь інших письменників. Антон Санченко має підстави, щоб до нього прислухалися, адже він є автором кількох книжок, які не пройшли непоміченими читачами. Свого часу свою першу книжку він не міг видати близько десяти років, тому й може радити, маркуючи хибні доріжки попереджувальними позначками: «Проходу немає».

«Самовчитель» ілюстрований коміксами Віталія Січкарчука (одна з ілюстрацій — на фото). Розповсюджується видання нестандартно, у рамках проекту «Електрокнига», одночасно в паперовому і в елект­ронному варіантах.

Антон Санченко — автор книжок «Баркароли», «Весілля з Європою», «Нариси бурси» та інших. На його рахунку — декілька перекладацьких проектів, у тому числі — колективний переклад бестселера Джошуа Слокама “Навколосвітня подорож вітрильником наодинці”. Видає та розповсюджує елект­ронні книжки, у літературному середовищі відомий ще й як створювач сайту «Автура» — інтернет-енциклопедії сучасної української літератури.

Схожі новини