Пікантний хрін корисний організму
Насправді хрін трохи породичався з капустою, броколі, васабі й гірчицею, бо це рослина з родини капустяних. Він має з ними багато спільних ознак. Його пікантний смак доповнює смак багатьох страв, він незамінний у процесі консервування овочів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/521672/khirn.jpg)
Білий корінь не особливо привабливий, але якщо його потерти на тертці, то можна впізнати схожий до гірчичного запах — це виділяється гірчична олія. Саме вона викликає сльози і шмигання носом. Кулінари цінують хрін за специфічність смаку. Але він не лише смачний, а й дуже корисний. Адже має велику кількість харчових волокон, ферментів, мінеральних речовин, включаючи вітамін С, фолати, калій, кальцій, магній, цинк, марганець.
Зміцнює імунітет. У складі хрону є речовини з антиоксидантною властивістю, вони зміцнюють імунітет та сприяють виробленню лейкоцитів, які найбільшою мірою захищають організм. Вітаміну С у хроні надзвичайно багато, а це також підтримує імунну систему й допомагає організму відновлюватись після фізичних навантажень.
Дієтичний. Калорійність хрону — лише 48 кілокалорій на 100 грамів. Звісно, одним хроном ситий не будеш, однак у поєднанні з іншими продуктами він може забезпечити відчуття довшої насиченості, а також нормалізує рівень цукру у крові.
Покращує травлення. Вміст клітковини допоможе врегулювати обмін речовин, тобто забезпечить ефективність випорожнення кишечнику, навіть усунути хронічні запори і діарею.
Вбиває бактерії та грибки. Завдяки гірчичній олії хрін легко вбиває шкідливі грибки, мікроби та інфекції, включаючи кишкову паличку та стафілокок.
Лідія Пшенична.