Передплата 2024 «Добра кухня»

Секрет вічної молодості

Згідно зі східними вченнями, секретом вічної молодості вважають гарячу воду. Не окріп, не теплу, а воду температури 40−45°С. А найгірше, що може зробити людина для свого організму, це пити холодну воду чи напої з льодом

Фото pexels
Фото pexels

Тибетські лікарі впевне­ні, що склянка гарячої води зранку натще продовжує життя на 10 років! Гаряча вода заглушує елемент вогню — шлу­нок і вбиває мікробів, що нако­пичилися в ньому за ніч. У Ки­таї з дитинства навчають дітей випивати перед їдою підігріту воду. Навіть у кафе та ресторані, перш ніж принести клієнту за­мовлення, йому подають чашку гарячої води.

Аюрведа стверджує, що склянка теплої води після про­будження допоможе позбутися мігрені, підвищеного тиску, ане­мії, ожиріння, артриту та інших хвороб.

Безумовно, здоровий глузд у цих твердженнях є. Від холодної води організм не прокидається, а відчуває шок і включає сигна­ли, спрямовані на підігрів води до оптимальної температури — внутрішньої температури тіла.

Іншими словами, в органах травлення виникає спазм судин, і щоб захистити стінки шлун­ка і стравоходу, виробляється більше слизу, отже травлення сповільнюється. Одночасно зі спазмом шлунка виникає спазм жовчного міхура та утворюється застій жовчі.

Замість поглинання пожив­них речовин тіло витрачає енер­гію на регулювання темпера­тури. Це не найкращий спосіб спалювати калорії, швидше, на­впаки, один із найгірших.

Пити гарячу воду на повний шлунок нема рації. Це краще робити вранці, натще. Склянка такої води розслабить мускула­туру травних органів, очистить стінки шлунка від залишків їжі та шлункового соку та нормалізує кислотно-лужний баланс.

Завдяки склянці гарячої води зранку налагоджується обмін речовин, очищується кров та посилюються процеси детокси­кації тіла через шкірні покриви, нирки та лімфатичну систему. Поліпшується відтік жовчі, орга­нізм поступово прокидається, а система травлення запускаєть­ся дуже м’яко, без шоку і пере­вантажень.

Результатом такої щоденної ранкової процедури буде чиста шкіра, без жирного блиску та прищів, раптове зниження ваги без будь-яких зусиль та норма­лізація артеріального тиску.

Підігрівайте щоранку чашку води і випивайте повільно, ма­лими ковтками. Не поспішай­те снідати, почекайте з їжею близько 20 хвилин.

Схожі новини