Спеція, що збільшує тривалість життя
Збільшити тривалість життя, одночасно знизивши ризик виникнення раку кишечнику можна, якщо почати регулярно вживати імбир. Про це заявили представники Національної служби охорони здоров’я Великобританії (NHS)
Універсальним ключем до того, щоб жити довше, може стати здорове, збалансоване харчування, що включає не менше п’яти порцій фруктів і овочів щодня, а також регулярні фізичні вправи. Але додатково британські медики з NHS констатують: «Внесення невеликих змін у раціон також допомагає збільшити тривалість життя. Ви могли б досягти цього, регулярно вживаючи імбир». Включення імбиру в раціон харчування є одним з кращих способів запобігти ранній смерті, пов’язаній із колоректальним раком. Імбир — доступна спеція, яка ефективно поліпшує здоров’я кишечнику завдяки своїй здатності інгібувати запалення товстої кишки, що сприяє формуванню поліпів і пухлин.
Спеція також допомагає уникнути інших проблем з кишечником. Так, імбир стимулює вироблення жовчі, знімає дискомфорт у шлунку і допомагає від нудоти, сприяє регулярній безпроблемній дефекації, покращуючи транзит через травний тракт. До того ж він допомагає розбити і розсіяти кишковий газ, захищаючи від здуття живота, болів.
Ще однією перевагою імбиру, важливою для якості життя, є його сильна протизапальна дія, особливо у випадках артриту. Прийом спеції зменшує біль, відчутно знижує ризик інвалідності у людей з остеоартритом.
Додавання в раціон харчування більше гострої їжі забезпечує певний захист від ранньої смерті. Вчені встановили: у любителів гострої, пряної їжі ймовірність передчасної смерті на 14 відсотків нижча.
Руслан Сергієнко.