Спеція, що збільшує тривалість життя
Збільшити тривалість життя, одночасно знизивши ризик виникнення раку кишечнику можна, якщо почати регулярно вживати імбир. Про це заявили представники Національної служби охорони здоров’я Великобританії (NHS)
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/510220/imbyr.jpg)
Універсальним ключем до того, щоб жити довше, може стати здорове, збалансоване харчування, що включає не менше п’яти порцій фруктів і овочів щодня, а також регулярні фізичні вправи. Але додатково британські медики з NHS констатують: «Внесення невеликих змін у раціон також допомагає збільшити тривалість життя. Ви могли б досягти цього, регулярно вживаючи імбир». Включення імбиру в раціон харчування є одним з кращих способів запобігти ранній смерті, пов’язаній із колоректальним раком. Імбир — доступна спеція, яка ефективно поліпшує здоров’я кишечнику завдяки своїй здатності інгібувати запалення товстої кишки, що сприяє формуванню поліпів і пухлин.
Спеція також допомагає уникнути інших проблем з кишечником. Так, імбир стимулює вироблення жовчі, знімає дискомфорт у шлунку і допомагає від нудоти, сприяє регулярній безпроблемній дефекації, покращуючи транзит через травний тракт. До того ж він допомагає розбити і розсіяти кишковий газ, захищаючи від здуття живота, болів.
Ще однією перевагою імбиру, важливою для якості життя, є його сильна протизапальна дія, особливо у випадках артриту. Прийом спеції зменшує біль, відчутно знижує ризик інвалідності у людей з остеоартритом.
Додавання в раціон харчування більше гострої їжі забезпечує певний захист від ранньої смерті. Вчені встановили: у любителів гострої, пряної їжі ймовірність передчасної смерті на 14 відсотків нижча.
Руслан Сергієнко.