Передплата 2024 ВЗ

Морква збереже здоров’я і покращить фігуру

Експерти в галузі краси та здоров’я озвучили черговий вердикт щодо схуднення, назвавши один із кращих овочів для цього. Дослідження показало, що морква допомагає успішно боротися із зайвою вагою, запускаючи необхідні для схуднення процеси

Фото pexels
Фото pexels

Цей овоч має такий райдужний колір завдяки каротину, який, потрапляючи в організм людини перетворюється на вітамін А. Культура багата на вітаміни групи B, D, E, PP, C, K. Також овоч містить життєво важливі макро- і мікроелементи: залізо, фосфор, магній, кальцій, калій.

Сиру моркву корисно їсти за проблем із травленням. Так, натерта морква допомагає ви­рішити проблему ледачого ки­шечнику. Але це далеко не всі ко­рисні властивості овоча. Морква сповільнює старіння і знижує ризик виникнення онкологічних захворювань. Овоч корисний для зору та імунітету. З цією ме­тою рекомендують пити свіжий морквяний сік.

Крім оздоровлення організ­му, морква допомагає схуднути. Відбувається це через приско­рення обміну речовин і виведен­ня надлишків холестерину. Од­нак не варто переходити лише на саму моркву. Просто потріб­но включати у меню салати з морквою, яблуком і селерою, використовувати їх як перекус замість булочок і бутербродів. Замінивши корисним овочем звичні калорійні страви, можна поступово позбутися зайвих кі­лограмів.

Станіслава Уманська.

Схожі новини