Передплата 2024 «Добрий господар»

Два суперпродукти, необхідні після 40 років, щоб покращити здоров’я кишечнику

Найважливіше завдання будь-якої здорової дієти — забезпечення організму всіма поживними речовинами

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про деякі з варіантів, які можуть покращити здоров’я кишечнику та за­побігти захворюванням, розпо­віли дієтологи Крістіан Морі, Ліза Річардс і Джей Ковін. Вони сказа­ли, що овочі родини хрестоцвітих та грецький йогурт чудово допо­внять ваш раціон.

1. Хрестоцвіті овочі. Морі радить збільшити споживання хрестоцвітих овочів, як-от біло­качанна капуста, броколі, цвітна та листова капуста, брюссель­ська капуста тощо, щоб запобігти захворюванням. Вони багаті на різні терапевтичні антиоксидант­ні ферменти, вітаміни і мінерали.

Темно-зелені овочі родини хрестоцвітих (наприклад, капус­та та броколі) є джерелом вітамі­нів, А та С й містять фітонутрієнти. Це рослинні сполуки, які можуть допомогти зменшити запалення та знизити ризик розвитку раку. Хрестоцвіті овочі також багаті на мінерали, як-от калій, кальцій і селен, і є хорошим джерелом клітковини.

2. Грецький йогурт. Це фер­ментована їжа для більш актив­ного травлення та покращення здоров’я кишечнику. Ковін каже, що грецький йогурт корисний для здоров’я кишківника, тому що має багато білка, а калорій мало.

Він також містить пробіотики — корисні бактерії, які допомагають підтримувати здоров’я кишечни­ку. Якщо кишечник здоровий, то краще засвоює поживні речови­ни, допомагає регулювати обмін речовин в організмі, що сприяє здоровій втраті ваги.

Схожі новини