Передплата 2024 «Добрий господар»

«Невидимі» вправи, які допоможуть схуднути

Ця гімнастика здобула широку популярність ще у вісімдесятих роках минулого століття. Вона ідеально підходить для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя і проводять майже весь час перед екранами моніторів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Для людей із зайвою вагою вона є прекрасним стартом для фізичної активності, тому що не викликає надмірних навантажень на серце, яке і так відчуває постійні перевантаження. І навіть ледарі можуть зітхнути спокійно, оскільки більше немає необхідності заганяти себе до поту.

Займає гімнастика лише шість хвилин, правда, для отримання ефекту її дове­деться робити щогодини. Але це лише 8 вправ, які до того ж можна робити сидячи, сто­ячи. Перед телевізором, в будь-якому місці, не привертаючи уваги оточення або сім'ї. Не ду­майте, що цього буде недостатньо для повно­цінного навантаження. Багато хто зривається вже на другий-третій день, оскільки м’язи по­чинають боліти.

Підйоми п’ят. Їх можна робити сидячи або стоячи у будь-якому місці. Зробіть 40 підйомів.

Підйоми носків. П’яти щільно притиснуті до підлоги, піднімаються тільки ділянка носків — 40 разів.

Втягуйте сідничні м’язи — 50 рухів. Спро­буйте напружувати м’язи із зусиллям. Можна поєднувати з одночасним втягуванням м’язів промежини — дуже корисна вправа для елас­тичності м’язів і здоров’я всієї сечостатевої системи.

Втягуйте м’язи живота. Робіть вдих но­сом, видихайте ротом. Видихаючи, втягуйте живіт. Повторіть 20 разів.

Зводьте лопатки. Розправте плечі, випря­міть спину і з напругою наближайте лопатки одна до одної.

Стискайте долоні в кулак. Руки мо­жуть перебувати в будь-якому зручному вам положенні - прямі, зігнуті, в різні боки. Докладайте значних зусиль, стискайте і розтискайте долоні в кулаки. Повторіть 50 разів.

Повертайте голову вбоки. У повільному темпі, дуже плавно, повертайте голову вправо і вліво на 90 градусів. Виконуйте 20 разів.

Витягуйте підборіддя. У будь-якому по­ложенні підтягніть підборіддя вперед. Це мож­на робити з відкритим або закритим ротом, і тоді нижня губа зайде за верхню. Робіть так, щоб відчувалося, як натягується шкіра до ді­лянки ключиць. Прекрасно допомагає позбу­тися другого підборіддя.

Користь невидимих вправ:

  • сприяють тренуванню всіх груп м’язів; ак­тивізують роботу внутрішніх органів; стимулю­ють процеси кровообігу;
  • усувають застої лімфи;
  • розганяють обмін речовин;
  • підсилюють спалювання жирів.

Це найбільш непомітний варіант гімнастич­них вправ. Таку пам’ятку краще роздрукувати і перший тиждень тримати так, щоб вона весь час була під рукою, але вже через кілька днів ви міцно запам’ятаєте всі ці рухи і будете ви­конувати їх автоматично. А за три тижні вони стануть звичкою і можуть залишитися на все життя.

Ваш автор виконує ці вправи вже 33 роки!

Микола Воля.

Схожі новини