Підтримуйте імунну систему
Стан імунної системи залежить від комплексу чинників: повітря, яким людина дихає, їжі, яку вживає, стану її нервової та психічної систем
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475537/imunni-systema.jpg)
Тому потрібно їсти якісні продукти, пити чисту воду, дихати свіжим повітрям, уникати стресів.
На жаль, сьогодні ці умови не так уже й легко виконати. Тому потрібно допомагати своїй імунній системі боротися з негативними чинниками. Зокрема, помічними є такі засоби:
- Розмолоти на млинку для кави суміш зерен пшениці, ячменю та вівса (кожного по 1 ст. ложці), залити окропом, настояти 2 години. Це «круп'яне молочко» пити теплим тричі на день перед їдою.
- 100 г мелених ядер горіхів, 100 г очищених тертих яблук, сік 2 лимонів, 1 ст. ложку меду змішати. Вживати по 1 ст. ложці перед їдою 2−3 рази на день.
- 1 лимон із цедрою розтерти з 1 головкою часнику, додати 0,5 л перевареної води, настояти 3−5 днів. Вживати по 1 ст. ложці зранку натще.
- В емальовану каструлю покласти 3 штуки кураги, 3 штуки інжиру, 5 штук чорносливу, 1 ст. ложку родзинок, 1 натерте яблуко, 2 кружальця лимона, залити 2−3 склянками води, кип’ятити 5 хвилин, випити протягом дня.
- Суміш кардамону, гвоздики, кориці, імбиру (по пучці) залити склянкою води, кип’ятити 5 хвилин на малому вогні, змішати 1/3 склянки з 2/3 склянки молока і випити у разі відчуття втоми, слабкості або мерзлякуватості.
- Змішати 100 г квіток бузини, по 50 г листя берези, квітів терну та листя кропиви. 2 ст. ложки суміші залити 0,5 л окропу, кип’ятити 5 хвилин. Процідити, додати до смаку лимон і мед, пити по третині склянки 4 рази на день.
- Додавати до салатів подрібнене насіння соняшнику, гарбуза, льону.