Підтримуйте імунну систему
Стан імунної системи залежить від комплексу чинників: повітря, яким людина дихає, їжі, яку вживає, стану її нервової та психічної систем
Тому потрібно їсти якісні продукти, пити чисту воду, дихати свіжим повітрям, уникати стресів.
На жаль, сьогодні ці умови не так уже й легко виконати. Тому потрібно допомагати своїй імунній системі боротися з негативними чинниками. Зокрема, помічними є такі засоби:
- Розмолоти на млинку для кави суміш зерен пшениці, ячменю та вівса (кожного по 1 ст. ложці), залити окропом, настояти 2 години. Це «круп'яне молочко» пити теплим тричі на день перед їдою.
- 100 г мелених ядер горіхів, 100 г очищених тертих яблук, сік 2 лимонів, 1 ст. ложку меду змішати. Вживати по 1 ст. ложці перед їдою 2−3 рази на день.
- 1 лимон із цедрою розтерти з 1 головкою часнику, додати 0,5 л перевареної води, настояти 3−5 днів. Вживати по 1 ст. ложці зранку натще.
- В емальовану каструлю покласти 3 штуки кураги, 3 штуки інжиру, 5 штук чорносливу, 1 ст. ложку родзинок, 1 натерте яблуко, 2 кружальця лимона, залити 2−3 склянками води, кип’ятити 5 хвилин, випити протягом дня.
- Суміш кардамону, гвоздики, кориці, імбиру (по пучці) залити склянкою води, кип’ятити 5 хвилин на малому вогні, змішати 1/3 склянки з 2/3 склянки молока і випити у разі відчуття втоми, слабкості або мерзлякуватості.
- Змішати 100 г квіток бузини, по 50 г листя берези, квітів терну та листя кропиви. 2 ст. ложки суміші залити 0,5 л окропу, кип’ятити 5 хвилин. Процідити, додати до смаку лимон і мед, пити по третині склянки 4 рази на день.
- Додавати до салатів подрібнене насіння соняшнику, гарбуза, льону.