Підтримуйте імунну систему

Стан імунної системи залежить від комплексу чинників: повітря, яким людина дихає, їжі, яку вживає, стану її нервової та психічної систем

Фото pexels
Фото pexels

Тому потрібно їсти якісні продукти, пити чисту воду, дихати свіжим повітрям, уникати стресів.

На жаль, сьогодні ці умови не так уже й легко виконати. Тому по­трібно допомагати своїй імунній системі боротися з негативними чинниками. Зокрема, помічними є такі засоби:

  • Розмолоти на млинку для кави суміш зерен пшениці, ячме­ню та вівса (кожного по 1 ст. лож­ці), залити окропом, настояти 2 години. Це «круп'яне молочко» пити теплим тричі на день перед їдою.
  • 100 г мелених ядер горіхів, 100 г очищених тертих яблук, сік 2 лимонів, 1 ст. ложку меду змішати. Вживати по 1 ст. ложці перед їдою 2−3 рази на день.
  • 1 лимон із цедрою розтер­ти з 1 головкою часнику, додати 0,5 л перевареної води, настояти 3−5 днів. Вживати по 1 ст. ложці зранку натще.
  • В емальовану каструлю по­класти 3 штуки кураги, 3 штуки інжиру, 5 штук чорносливу, 1 ст. ложку родзинок, 1 натерте яблу­ко, 2 кружальця лимона, залити 2−3 склянками води, кип’ятити 5 хвилин, випити протягом дня.
  • Суміш кардамону, гвоздики, кориці, імбиру (по пучці) залити склянкою води, кип’ятити 5 хви­лин на малому вогні, змішати 1/3 склянки з 2/3 склянки молока і ви­пити у разі відчуття втоми, слаб­кості або мерзлякуватості.
  • Змішати 100 г квіток бузини, по 50 г листя берези, квітів терну та листя кропиви. 2 ст. ложки сумі­ші залити 0,5 л окропу, кип’ятити 5 хвилин. Процідити, додати до смаку лимон і мед, пити по третині склянки 4 рази на день.
  • Додавати до салатів подрібнене насіння соняшнику, гарбуза, льону.