Передплата 2024 ВЗ

Програма Nestlé Needs YOUth відкриває кар'єрні можливості для молоді в Україні

З нагоди десятиріччя запуску соціальної ініціативи Nestlé Needs YOUth від компанії Nestlé, у Львові відбувся захід, присвячений результатам роботи програми в Україні та в світі. Протягом події організатори ділилися результатами роботи ініціативи та разом з молоддю та партнерами — представниками бізнесу і влади — створювали плани на майбутнє. До заходу долучилися і учасники програми Nestlé Needs YOUth, які розповіли про свій досвід та як Nestlé Needs YOUth стала для них професійним ліфтом

Фото з особистого архіву Nestlé
Фото з особистого архіву Nestlé

Ініціатива надає молоді можливості навчання, стажування та працевлаштування по всьому світу. В Україні програма була започаткована у 2013 році, у Львові. З того часу близько 1900 студентів різних навчальних закладів і спеціальностей пройшли стажування та практику в компанії Nestlé в Україні. Також було проведено понад 500 лекцій, тренінгів, зустрічей, днів відкритих дверей та інших заходів. За десять років компанія в Україні взяла на роботу понад 4800 людей віком до 30 років.

Програма надає можливості працевлаштування людям віком до 30 років, стажування для студентів і випускників, дуальну освіту, освітні заходи та майстер-класи, а також створює такі можливості разом з партнерами Nestlé. Також, програма приділяє увагу питанням сталого розвитку та цифрових навичок у межах підприємництва.

Компанія Nestlé в Україні взяла зобов’язання працевлаштувати 320 осіб віком до 30 років і залучити 310 людей до своєї програми стажування для студентів та випускників ВНЗ упродовж 2024−2025 років.

«В Україні ми продовжуємо розвивати програму Nestlé Needs Youth, яка сприяє розвитку лідерства, надає можливості для кар'єрного росту молодим українцям та допомагає їм отримати першу роботу.

З початку цього року в межах цієї програми ми вже взяли на роботу понад 80 співробітників віком до 30 років. Наш бізнес-сервіс центр у Львові, де зараз працює 1700 людей, переважно представників молоді, продовжував винаймати працівників навіть в перші місяці повномасштабної війни. Загалом з початку повномасштабної війни ми працевлаштували в Nestlé в Україні понад 500 людей. Наша компанія демонструє повну впевненість у процвітаючому майбутньому України. На початку року ми оголосили про інвестицію в 42 млн доларів США в нову фабрику, таким чином кількість наших фабрик, що працюють в Україні, збільшиться до чотирьох. Нашою метою є створення у Волинській області продовольчого хабу, розвиток інфраструктури та мережі постачальників, що створить додаткові можливості та нові робочі місця. Ми вже сьогодні робимо конкретні кроки, щоб забезпечити майбутній розвиток України та реалізацію її бізнес-потенціалу", — розповів Генеральний директор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі.

Результатами роботи ініціативи у світі ділилися Лоран Фрекс, віцепрезидент Nestlé SA та CEO Зони Латинської Америки, а також Беатріс Гійом — Грабіш, виконавча віцепрезидентка Nestlé SA та керівниця з питань людських ресурсів, які приїхали до Львова на цей захід. Зокрема вони зазначили, що ініціатива була започаткована 10 років тому для подолання безробіття серед молоді в Європі, і станом на сьогодні вже понад 5,6 мільйонів молодих людей у світі стали її учасниками. Мета ініціативи — до 2030 року допомогти 10 мільйонам молодих людей у всьому світі отримати доступ до економічних можливостей.

На подію також завітали представники місцевої влади — голова Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий та перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Привітали команду проєкту, побажали молоді нових звершень у розбудові України.

Знаковим є той факт, що в Україні програма Nestlé Needs YOUth стартувала у 2013 році саме у Львові, де на той час вже працювала Львівська фабрика Nestlé та міжнародний центр з надання бізнес-сервісів Nestlé Business Service Lviv, який сьогодні відіграє важливу роль у діяльності програми, пропонуючи велику кількість вакансій, цікавих для молоді.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив: «Ми вітаємо зусилля бізнесу, який підтримує розвиток громади Львова та забезпечує економічні можливості мешканцям міста та області. З початком повномасштабної війни конкуренція на ринку праці у Львові збільшилась через приїзд великої кількості людей, тому співпраця з великими роботодавцями, такими як Nestlé, є для міста важливим напрямком роботи».

Голова Львівської ОВА Максим Козицький виступив зі сцени заходу з промовою та наголосив на важливості створення в Україні умов для розвитку талановитої молоді.

«Світ має знати про Україну не тільки як про державу, яка воює за своє майбутнє, а й як про державу, де є багато талановитих молодих людей, які творять наше теперішнє і будуть творити майбутнє України та майбутнє світу. Щиро дякую Nestlé за ініціативу Nestlé Needs YOUth — за навчання, стажування і працевлаштування молоді. Окрема вдячність за гуманітарну допомогу для наших людей, а також за підтримку центру реабілітації постраждалих від війни Superhumans, який працює у нашій області. Вірю, що молоді люди будуть повертатись в Україну і будуть бачити тут своє майбутнє» — наголосив Максим Козицький.

Інформаційна довідка

ТОВ «Нестле Україна» є афілійованою компанією в Україні корпорації Nestlé S.A., заснованої у 1867 році в Швейцарії, яка є одним з найбільших виробників продуктів харчування і напоїв у світі. Продукція Nestlé - це кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія, дитяче та спеціальне медичне харчування, морозиво та заморожені продукти, готові сніданки, мінеральна вода тощо (близько 2000 відомих у світі торгівельних марок), корми для домашніх тварин. Найбільш відомими міжнародними брендами є Nescafe, Maggi, Nesquik, Gerber, KitKat, Purina.

Nestlé працює в Україні майже 30 років — з 1994 року. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». Наприкінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг», розташованого у Волинській області (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна» (м. Харків). У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Services (NBS Lviv), що є одним із семи сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більш ніж 40 країнах світу.

За 2022 рік компанія Nestlé інвестувала у розвиток трьох своїх фабрик в Україні близько 30 млн швейцарських франків, а у грудні 2022 оголосила про відкриття нового виробничого майданчика в Україні. 40 млн швейцарських франків буде інвестовано у виробництво в Смолигові Волинської області. Цей крок спрямований на розширення виробництва вермішелі в Україні. Разом з фабрикою у Торчині виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів. У хабі буде працевлаштовано 1500 людей на виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та на інші європейські ринки. Запуск виробництва на новому майданчику запланований на перший квартал 2024 року, зараз триває підготовка до будівництва. Nestlé є першою мультинаціональною компанією, що оголосила про нові інвестиції та здійснює практичні кроки вже зараз, щоб забезпечити майбутній розвиток України.

З початку повномасштабної війни в Україні Nestlé передала понад 5800 тонн продуктів харчування на суму понад 20 млн швейцарських франків або 790 млн грн у вигляді продуктів харчування і грошових внесків місцевим гуманітарним організаціям в Україні, а також допомоги українцям, що через війну перебувають в сусідніх країнах.

Компанія підтримує розташовані у Львові реабілітаційні центри «UNBROKEN» та Superhumans, що забезпечують реабілітацію військових і цивільних українців, які постраждали від війни. Компанія вже передала понад 10 млн грн для потреб обох центрів і надалі продовжуватиме підтримку. Крім цього компанія допомагатиме українцям продуктами харчування та підтримуватиме інші напрямки допомоги, розпочатої в 2022 році.

Схожі новини