Передплата 2024 «Добра кухня»

«Хвиля квартирного ажіотажу спала: частина харків'ян переїхала у дешевший Франківськ»

Попит на орендоване житло у Львові зараз значно менший, ніж місяць-два тому. Частина вимушених переселенців, які покинули свої домівки через війну, вже повернулася додому, тож у місті побільшало вільної нерухомості

«Хвиля квартирного ажіотажу значно спала, бо частина харків'ян пе­реїхала зі Львова у де­шевший Івано-Фран­ківськ, — каже ріелтор Олександр Мількович. — Ситуація з цінами така: у гривнях квартири по­дорожчали, у доларах — подешевшали. Лише окремі власники елітних квартир у новобудовах хочуть укладати догово­ри на оплату в доларах, а понад 90% угод уклада­ють у гривні.

Зараз однокімнатну квартиру в центрі мож­на винайняти за 350 до­ларів (у гривневому ек­віваленті), двокімнатну — за 450. У новобудовах квартири стартують від 400 доларів, і ціна майже не залежить від того, чи це центр, чи периферія. У Брюховичах та Винни­ках оренда помешкань за ціною майже не від­різняється від Львова". У Брюховичах особняки та квартири навіть тро­хи дорожчі, бо там, каже Олександр Мількович, довкола ліси, чисте ку­рортне повітря, можли­вість вигулювати собак.

«Є люди, які хочуть орендувати помешкан­ня лише у Брюховичах, — наголошує Мількович. — Це переважно поціно­вувачі здорового спосо­бу життя, які люблять гу­ляти зеленими зонами, чи спортсмени, які за­ймаються бігом чи їздою на велосипедах. Оренда однокімнатної кварти­ри у Брюховичах коштує 450 доларів. Є чима­лий попит на особня­ки у Брюховичах. Стан­дартна вартість місячної оренди будинку в Брю­ховичах — півтори тисячі доларів».

Схожі новини