Передплата 2024 «Добрий господар»

Новорічна оренда у Львові: помешкання у центрі - від 3 тисяч гривень за добу

Апартаменти з видом на Оперний театр або Ратушу - 8 тисяч

Напередодні Нового року й Різдва у Львові традиційно зростає попит на оренду нерухомості. Відчутно дорожчає подобова оренда квартир: у святковий період власники львівських помешкань підвищують ціни на проживання удвічі-втричі.

Рієлтори кажуть: на Новорічні свята у місті Лева уже заброньовано близько 70% помешкань у центрі. А ось на квартири на периферії значно менший попит. Усі хочуть мешкати за “два кроки” від ялинки…

Як розповів у коментарі “ВЗ” львівський рієлтор Роман Андрусяк, у центрі міста стандартна однокімнатна квартира коштує від 3 тисяч гривень за добу. Апартаменти з видом на Оперний театр чи Ратушу — до 8 тисяч гривень за добу. Якщо бронювати на три дні, обійдуться у 20 тисяч гривень.

“Елітні апартаменти у центрі бронюють на Новорічні свята ледь не за рік наперед, - пояснює Роман Андрусяк. - Зазвичай їх орендують багатії з Києва, які вже в них поселялися і хочуть знову зустріти там Новий рік”.

Вартість подобової оренди житла на зимові вакації: на Новорічні свята — потрійний тариф (у порівнянні з звичайним), на Різдвяні — подвійний. Пан Андрусяк каже, у Львові більший попит саме на Новий рік. А у потрійний тариф власники помешкань закладають ризики ймовірного нищення майна під час гучного застілля “на хаті”...

“На Новорічні вакації до Львова приїжджають більше гостей, ніж на 25 грудня чи 7 січня, тому ціни на Новий рік вищі, — пояснює рієлтор. - Зараз чималий попит на просторі квартири в центрі - для новорічних корпоративів. Орендна плата за корпоративні святкування вища за стандартний тариф - від 5 тисяч гривень за добу”.

“Вартість оренди на свята залежить також від кількості людей, які мешкатимуть у квартирі. Чим більше людей, тим дорожча оренда, - розповіла “ВЗ” рієлторка Марія Кузбит. - Головна вимога клієнтів, які бронюють на Новий рік, - аби можна було прогулятися центральними вуличками Львова, відвідати святкові заходи і пішки дійти до квартири. Просять у квартирі хорошу побутову техніку, зокрема плиту, нові меблі, Wi-Fi, телевізор”.

Щоб зекономити, рієлтори радять мешкати за кілометр-півтора від центру. Там орендна плата на 30% нижча.

Читайте також: Новорічно-різдвяна програма: які заходи чекають на львів’ян і гостей міста

Схожі новини