Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність націоналізації

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

ПриватБанк подав апеляції на два вердикти Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, що скасували рішення Національного банку України про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку пов'язаних осіб із ПриватБанком.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, зокрема, 27 травня банк подав апеляційну скаргу на вердикт суду про скасування рішення щодо виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави, 24 травня — на вердикт суду про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних з банком осіб.

«З урахуванням цього зазначені судові рішення не набрали законної сили та не мають жодних правових наслідків», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Національний банк України подав апеляції на ці два вердикти суду 24 травня, Кабінет Міністрів — 16 травня.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони провадять судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

Схожі новини