Передплата 2024 «Добрий господар»

Сім мільйонів євро, 180 тонн асфальту на годину

На Львівщині що не тиждень, то відкривають новий завод, створюють нові робочі місця.

У середу, 17 травня, у місті Миколаєві запрацював новий асфальтний завод ТзОВ «Алов», створений за участі азербайджанського інвестора. У завод вклали 7 мільйонів євро.

Участь у відкритті взяли Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худаяр Оглу Худієв, виконувач обов’язків голови Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак та заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

«Відкриття таких заводів — знак пожвавлення та покращення інвестиційного клімату в державі. Наразі Львівщина — лідер використання публічних грошей на ремонти та будівництво доріг в Україні», — наголосив Славомір Новак. Заступник голови ЛОДА Ірина Гримак зазначила, що відкриття заводу — це нові можливості для реалізації стратегічних планів і розвиток Львівщини у дорожній галузі.

ТзОВ «Алов» володіє 39 одиницями високотехнологічного обладнання та важкою технікою, серед яких гудранатори, віброкатки, фрези, самоскиди, виробниками яких є європейські приладобудівні та машинобудівні підприємства. Новий асфальтний завод — масштабний і складний проект. Загальна площа підприємства — 18 гектарів. Потужність виробництва — 180 тонн асфальту на годину. Запуск заводу на початках забезпечить робочими місцями 100 працівників у Львівській області. З подальшим нарощуванням об’ємів виробництва кількість робочих місць збільшиться. На сьогодні середньомісячна зарплата на підприємстві становить 6 тисяч гривень.

Фото прес-служби ЛОДА

Схожі новини