Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Правдива львівська «Сила»

Пиво, зварене у Львові, отримало «бронзу» на конкурсі European Beer Star-2016.

Понад 2 100 сортів пива з 44 країн світу зі всіх континентів було представлено на міжнародному конкурсі European Beer Star-2016. Премію організували Private Brauereien і Асоціація малих незалежних пивоварень Європи. Відзначають найкраще пиво вже 13-й рік поспіль.

Світле міцне пиво “Сила”, яке було зварене у Театрі пива “Правда”, що на пл. Ринок, здобуло бронзову медаль у категорії Belgian Style Triple. Вперше “Сила” була зварена та розлита у пляшки в 2014 році. Інші призові місця в категорії «золото» та «срібло» вибороло пиво двох бельгійських пивоварень, яке варять ще з 1800-х років.

Уже не вперше пиво “Правди” завойовує міжнародні премії. У 2015 році “Український імперський стаут від Сяну до Дону” завоював нагороду в жанрі “Російський імперський стаут” на конкурсі Brussels Beer Challenge. Також на конкурсі World Beer Idol у Чехії на початку 2016 року три українські пива отримали відзнаки: «срібло» — той самий імперський стаут, «срібло» за пиво Lvivska Vesna у стилі Cascadian Dark Ale та «бронзу» за “Квадрупль” у стилі Belgian Strong Dark Ale.

До речі, пиво “Правди” відправили на ще один міжнародний конкурс у Брюссель, результати якого очікують уже наступного тижня.

Довідка «ВЗ»

European Beer Star — це Ліга чемпіонів серед пива. Свою репутацію Beer Star здобув завдяки незалежному суддівству. 124 експерти дегустують пиво конкурсантів наосліп. Оцінюють колір, запах, смак, аромат, відповідність категорії та загальне враження. Цьогоріч журі було представлено пивними експертами з 30 країн світу, які оцінювали пиво в 57 категоріях.

Схожі новини