Передплата 2024 «Добра кухня»

«Львів є лідером з інвестиційної привабливості в Україні»  

Петро Порошенко запустив черговий завод з іноземними інвестиціями на Львівщині.

Останнім часом нові підприємства на Львівщині ростуть як гриби після дощу, і президент України не встигає їх відкривати. Попри те, що війна в Україні триває, іноземний інвестор не боїться вкладати кошти в Україну. Не випадково, що традиційний Міжнародний економічний форум цього року проходить під гаслом «Львівщина — фабрика Європи».

У серпні Петро Порошенко відкрив у Бродах завод компанії Nexans з виготовлення бортових електромереж. Нині ж президент запустив у селі Кожичі Яворівського району другий завод «Бадер Україна», де виготовляють сидіння для автомобілів преміум-класу “Ауді” та BMW.

“У 2016 році ми почали демонструвати економічне зростання в Україні. Все більше інвесторів приходять до нас. Львів є лідером з інвестиційної привабливості”, — сказав президент України на урочистій церемонії відкриття нового заводу.

Тут на нього чекали у цехах, обладнаних найсучаснішим устат­куванням, близько шестисот працівників нового підприємства. Перший завод цієї німецької компанії десять років успішно працює в Городку. На ньому виготовляють шкіряні сидіння для автомобілів “Ауді” та BMW.

“Усі думають, що автомобілі “Ауді” та BMW виготовляють за кордоном. Левову частку складових виготовляють саме на Львівщині”, — наголосив Петро Порошенко. Президент відзначив працю наших людей і повідомив, що керівництво компанії пообіцяло з 1 січня провести індексацію заробітної плати на підприємстві. Зараз тут “на руки” отримують у середньому шість тисяч гривень.

Керівники компанії “Бадер” поділилися із журналістами планами на майбутнє. Будують другу чергу підприємства, щоб довести кількість працівників до трьох тисяч. Зараз шукають майбутніх працівників. “Наші працівники спочатку вчилися, їздили дивитися, як працюють заводи у Польщі і Німеччині. Нині працівники із Львівщини самі передають досвід працівникам в інших державах. Зараз багато з них поїхали у Мексику, де допомагають запускати нове виробництво “Бадеру”.

Також Петро Порошенко у рамках візиту на Львівщину побував на газовому родовищі у Стрийському районі.

Фото Михайла МАРКІВА

Схожі новини