Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Машина, що вміє «запекти» морозиво у тісті

У Львові відкрили перший магазин-салон побутової техніки швейцарської торгової марки  V-Zug.

Коли кілька днів тому поверталася з роботи додому, мої ноги мене понесли на смачнющий аромат, що «парував» з салону Gorchyn Luxury Concept House, що на вулиці Володимира Великого, 1. Як з’ясувалося, у салоні представляли продукцію всесвітньо відомої торгової марки V-Zug, що міцно заявила про себе ще сто років тому.

На перший погляд, здавалося, що потрапила у магазин, а насправді — це дім, у якому поєднується швейцарська якість V-Zug та український професіоналізм власників цього дому. Якісну швейцарську техніку представили у поєднанні з меблями українського виробника Varenycia Manufacture.

Торгова марка V-Zug — давно відома в Україні. Її виробами користуються жителі Києва і Одеси. А тепер салон з якісною швейцарською кухонною технікою відкрили у Львові. За словами господині закладу Христини Горчин, кожен гість, смакуючи страви, приготовлені на такій техніці, почуватиметься найповажнішим і найбажанішим гостем у вашому домі.

У перевагах готування у духовій печі марки V-Zug я переконалася, коли подали таку смачну рибу, від якої не могли відмовитися навіть ті, хто любить тільки м’ясо. Риба була настільки ніжна і соковита, що танула у роті.

Здивували господарі і любителів м’яса. Два дні перед відкриттям закладу готувалися до прийому гостей. Десять кілограмів м’яса вмістили в одній такій духовці, і швейцарський кухар Роберто Корр готував при нас усі смаколики. Загалом, подавали 15 страв. Перед тим, як скуштувати, ми мали можливість побачити, як усе готується. А що саме подають, розповідав шеф-кухар ТМ V-Zug в Україні Олег Чешик.

- Які переваги духовки V-Zug над звичайними?

- У професійному використанні у ресторанах така духовка називається паровенткомат. У нас це — комбістім, що є аналогом професійного паровенткомату. Комбістім розрахована для домашнього вжитку. У комплекті додається ще книга рецептів, до якої входять рецепти з усього світу. Не треба «сушити голову», а лише вибрати страву, підготувати інгредієнти, вкласти їх у духовку, вибрати програму і отримати смачну якісну їжу. З наступного року техніка ТМ V-Zug буде підключена до Інтернету, що дасть змогу користуватися нею через особисті гаджети.

- Який принцип роботи духовки?

- Скажімо, у звичайних духовках, якщо нам потрібна пара, розігріваємо духовку до певної температури, вприскуємо туди воду, вода потрапляє на гарячу поверхню і таким чином утворюється пара. У духовках V-Zug парогенератор виведений зовні, за камерою. Якщо нам потрібно 30 градусів пари, значить, машина нам подасть 30 і не більше, хоча температура у духовці може бути 60 градусів. У цій духовці є можливість готувати на низьких температурах. Тут є клімат-контроль, що тримає сталу температуру. А це дає можливість готувати глазуроване м’ясо (таке м’ясо було представлене на відкритті. — Г.Я.). Його треба готувати чотири години при температурі 80 градусів.

У перевагах камери V-Zug я переконалася ще більше, коли подали морозиво… запечене у тісті. Як з’ясувалося, ця машина «вміє» запекти морозиво, і воно залишається холодним, бо тоненька хрустка скоринка запікається також при холодій температурі! Про переваги духової камери можна розповідати цілий день, але краще раз побачити і переконатися — така техніка має бути у хаті кожної господині!

Не меншої уваги заслуговує пральна техніка — машина, що пере речі, і друга машина — яка сушить їх. Я бачила, як така техніка пере і сушить махрові рушники. Складається враження, що вони щойно зійшли з конвеєра і ніхто ними ще не користувався.

Та найбільше мене у салоні Gorchyn Luxury Concept House вразила одна шафа, аналогів якій у світі немає. Це — рефрешбатлер, що має функцію освіжування речей. Це не сушильна шафа і не холодильник. У рефрешбатлері чистять і сушать у домашніх умовах речі, які не можна прати і здавати у хімчистку. Скажімо, хтось має дорогий оксамитовий піджак з гудзиками Сваровскі. Хімчистка його не прийме, бо гудзики доведеться відпорювати. У рефрешбатлері є спеціальні вішаки з дірками, через які проходить вологе повітря, що подається зі спеціального контейнера. Вмикається програма «освіження», і річ «розпрасовує» пара і очищає. Пилюка осідає в інший контейнер. Або якщо людина повернулася із зустрічі, де було страшенно накурено, одяг можна «перевітрити» і освіжити у рефрешбатлері, який не лише почистить речі, а й знищить бактерії за допомогою спеціальної лампи.

Оснащена шафа і програмою «сушка». Цю функцію встановлено для того, аби сушити після дощу чи мокрого снігу кашемірові вироби. Можна у ній також сушити взуття.

Рефрешбатлер можна поставити у гардеробі, шафа не вимагає добре вентильованих приміщень. Вона не викидає пари і вологи і її можна «зашити» меблевою дошкою, щоб вписалася у гарнітур…

Схожі новини