Передплата 2024 «Добра кухня»

Виробники взуття з усієї країни з’їдуться до Львова

З 15 по 18 вересня у «Південний-EXPO» відбудеться найбільша у Західній Україні спеціалізована гуртова виставка взуття, шкіри та аксесуарів

Бодай пара туфель чи черевиків вітчизняного виробництва нині є у взуттєвій шафі кожного з нас. Щоправда, часом ми самі не знаємо, що взуваємо українське. Стильні моделі, красиві назви... Інколи складно повірити, що цю красу створили у Львові чи Харкові, а не привезли з Італії чи Польщі. За останні рік-два українські виробники змогли суттєво розвинути виробництво, з’явилось чимало нових брендів. Відтак з’явилась ідея провести у Львові першу і найбільшу виставку взуття та шкіряних сумок та аксесуарів Galychyna Shoes expo.

«Ідею такої виставки виношували давно. На жаль, у Львові не було експо-центру, де можна було б провести захід такого масштабу. Після того, як відкрився виставковий центр «Південний-EXPO», відразу ж взялись за підготовку такого заходу, — каже директор ExpoZahid promotion Геннадій Пасхін. — Ця виставка має бути цікавою насамперед підприємцям, пов’язаним з взуттєвим та галантерейним бізнесом. Зокрема, власникам магазинів, торгових точок. Це для них можливість знайти нових цікавих виробників та постачальників, налагодити ділові контакти. Такі виставки, як на мене, є дуже важливими для міста, адже дають поштовх для розвитку бізнесу. Львів давно відомий як освітній, культурний та туристичний центр, чому б його не зробити ще й економічним центром? Скажімо, таке місто як Дюссельдорф живе насамперед за рахунок виставкової діяльності. Там відбуваються найбільші міжнародні виставки. Взагалі найбільше галузевих виставок відбувається саме у Німеччині. Можливо, саме тому у них така розвинена економіка».

Організатори впевнені, що виставка Galychyna Shoes expo проходитиме регулярно. Виставка буде міжнародною, тобто, окрім вітчизняних брендів, будуть представлені і імпортні. Свою участь у заході уже підтвердили такі потужні компанії-виробники взуття як MIDA (Запоріжжя), Box&Co (Кривий Ріг), Gevo (Дніпропетровськ), взуття Paola, Flamanti, Vladex (Харків), Lordons (Бровари), виробник сумок Venison (Харків), шкіряних аксесуарів Maybik (Одесса) тощо. Будуть представлені виробники не лише дорослого, а й дитячого взуття, а також відомі імпортери, включаючи взуття преміум-брендів. Але основний акцент буде все ж на взутті від українських фабрик.

«Через обвал гривні продукція українських виробників стала значно приваб­ливішою за цінами, ніж імпортна. Адже навіть якщо вони закуповують імпортну фурнітуру, все одно їхні ціни зросли не на стільки, як ціни на імпортне взуття. Та й підприємцям, які займаються продажем взуття та аксесуарів, стало значно цікавіше працювати з вітчизняними виробникам, ніж з імпортними, адже їм не треба думати, де купити валюту, аби закупити новий товар. Крім того, українські виробники уже довели, що вміють робити якісний продукт. Наприклад, заходжу у львівський магазин і бачу там взуття Nivelle, заходжу у магазин у Трускавці, а там теж взуття Nivelle. Якщо його беруть постачальники, отже попит на нього є. Взагалі, у нас з’явилось багато цікавих брендів, — каже Геннадій Пасхін. — Більше того, українським взуттям цікавляться не лише на нашому ринку. Поляки, які раніше постачали взуття в Україну, тепер хочуть постачати українське взуття до Польщі. Це прекрасна можливість вийти на ринки ЄС, адже наші виробники можуть запропонувати продукт з хорошим співвідношенням ціни та якості».

«Galychyna Shoes expo» відбудеться за адресою м. Львів, вул. Щирецька, 36, виставковий центр «Південний-EXPO».

Богдан ПОЛУМАЦКАНИЧ

Схожі новини