Торт «Капучино з кокосом»
Рецепт
Для бісквіта: 6 яєць, 1 склянка цукру, ¾ склянки борошна, 3 ст. ложки какао, ¾ ч. ложки розпушувача, дрібка солі.
Для кокосового коржа: 200 г кокосової стружки, 5 білків, 1 склянка цукру, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
Для капучинової маси: 5 жовтків, ванільний цукор, 3 ст. ложки борошна, 1 ванільний пудинг (40 г), 2 склянки молока, ¾ склянки цукру, 200 г масла, 2 ч. ложки кави капучино.
Для глазурі: 100 г шоколаду (навпіл молочного і чорного), 4−5 ст. ложок молока.
Бісквіт. Відокремити білки від жовтків і збити їх з сіллю, потім потрохи додавати цукор і збити до однорідності. Додати жовтки і перемішати, потім акуратно всипати борошно, розпушувач і какао, обережно перемішати. Випікати бісквіт у деку (23×33 см), застеленому пергаментом, за температури 180°С близько 25 хв. Охололий бісквіт розрізати впоперек надвоє.
Кокосовий корж. Білки збити із сіллю, потрохи додаючи цукор, на густу блискучу піну. Додати стружку і розпушувач, ретельно перемішати. Перекласти на деко, застелене пергаментом, випікати за температури 180°С близько 20 хв.
Маса капучино. У молоко додати цукор, порошок пудингу, борошно і ванільний цукор, вимішати. Потім додати жовтки і ретельно перемішати до однорідності. Помішуючи, нагріти, поки маса не закипить і не загусне. Залишити до повного охолодження. Збити м’яке масло, потім додати пудинг, збити на пухку масу. Тоді влити капучино.
Глазур. Поламаний шоколад розтопити з молоком на водяній бані. Як тільки розтане, зняти з вогню, ретельно перемішати і полити верх торта.
Складання. На нижню частину бісквіта викласти половину маси капучино, на неї - кокосовий корж, змастити кремом. Накрити бісквітом. Полити глазур’ю. Охолодити в холодильнику мінімум на 2−3 год.