Благі діла українців наближають перемогу!
Понад 100 тисяч гривень зібрали учні Пустомитівського ліцею для ЗСУ
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477397/yarmarok-u-pustomytakh-1.jpg)
До благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ, який відбувся у вестибюлі ліцею № 1 у Пустомитах, що неподалік Львова, долучилася школярі, їхні батьки, учителі. Ярмарок тривав два дні, зібрали 102 172 грн 20 коп.
Найрізноманітніші смаколики приготували учні та їхні батьки до ярмарку. Були тут українська традиційна випічка й сучасні кондитерські вироби — сирники, андрути, десерти у склянках з галяреток, пляцки «Снікерс», яблучний, пряники, рогалики, кексики, кошички, трубочки, булочки з різними начинками… Готували з любов’ю і дівчата, і хлопці, як найстарші, так і наймолодші учні. До оформлення столів теж підійшли креативно і патріотично. Випічка була у синьо-жовтих кольорах, а на столах — малюнки із гаслами «Віримо у ЗСУ!», «Слава ЗСУ!».
Окрім смаколиків, діти підготували ще й театралізоване дійство.
Працівники Пустомитівської міської ради разом із головою Пустомитівської об'єднаної територіальної громади Олегом Серняком долучилися до благодійного ярмарку, зробили свій внесок у скриньку для ЗСУ, посмакували домашніми наїдками і подякували учням, батькам і викладачам за організацію такого потрібного нині заходу.
Одна із гостей свята, Оксана Малетич, зазначила:
— Скільки праці вкладено, креативне і яскраве оформлення, привітні діти і розмаїття смаколиків! В єдності наша сила! Наближаємо перемогу разом!
Для ЗСУ у Пустомитівському ліцеї № 1 тепер виготовляють окопні свічки. Оголосили збір бляшаних банок та старих свічок. Закликають долучатися усіх охочих.
Вафлі хрумкі
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/11/%D0%B2%D0%B0%D1%84%D0%BB%D1%96.jpg)
1 пачка круглих вафель, 100−130 г соняшникової халви, 200 г вершкового масла, 500 г згущеного молока.
М’яке вершкове масло збити, додати сире згущене молоко і знову збити, щоб перемішалися інґредієнти. Халву натерти на тертці і додати у крем. Змастити кремом вафлі.
Десерт «Смугастий»
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/11/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82.jpg)
150 г цукрової пудри, 600 г сметани (йогурту або вершків), 150 мл молока, 25 г желатину, 1,2 л гарячої перевареної води, 3 пачки желе різного кольору (зеленого, червоного, жовтого).
Желатин залити гарячим молоком. Перемішати і залишити на пів години.
1 пачку желе змішати з 400 мл гарячої води. Повторити ще з двома пакетиками желе.
Склянки, в яких подаватимете желе, поставити на пів години у холодильник.
На дно склянки вилити трохи желе одного кольору, наприклад, зеленого.
Поставити в холодильник до повного застигання, але спершу залишити желе на столі за кімнатної температури, поки маса не охолоне.
До сметани додати цукрову пудру і желатин, розчинений у молоці. Перемішати.
Кілька ложок сметанної маси вилити на застигле зелене желе. Поставити в холодильник до повного застигання.
Вилити стільки ложок червоного желе, скільки й зеленого, на застигле сметанне желе. Опісля застигання повторити процедуру зі сметаною.
Вилити половину останнього шару на вже застиглу сметану. Коли жовте желе застигне, покрити його сметаною і повторити все знову.
Залишити десерт у холодильнику на 8 год, щоб добре застиг.