Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Благі діла українців наближають перемогу!

Понад 100 тисяч гривень зібрали учні Пустомитівського ліцею для ЗСУ

Фото автора
Фото автора

До благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ, який відбувся у вестибюлі ліцею № 1 у Пустомитах, що неподалік Львова, долучилася школярі, їхні батьки, учителі. Ярмарок тривав два дні, зібрали 102 172 грн 20 коп.

Найрізноманітніші сма­колики приготували учні та їхні батьки до ярмарку. Були тут українська традицій­на випічка й сучасні кондитер­ські вироби — сирники, андрути, десерти у склянках з галяре­ток, пляцки «Снікерс», яблуч­ний, пряники, рогалики, кекси­ки, кошички, трубочки, булочки з різними начинками… Готува­ли з любов’ю і дівчата, і хлопці, як найстарші, так і наймолодші учні. До оформлення столів теж підійшли креативно і патріотич­но. Випічка була у синьо-жовтих кольорах, а на столах — малюн­ки із гаслами «Віримо у ЗСУ!», «Слава ЗСУ!».

Окрім смаколиків, діти під­готували ще й театралізоване дійство.

Працівники Пустомитівської міської ради разом із головою Пустомитівської об'єднаної територіальної громади Оле­гом Серняком долучилися до благодійного ярмарку, зроби­ли свій внесок у скриньку для ЗСУ, посмакували домашніми наїдками і подякували учням, батькам і викладачам за орга­нізацію такого потрібного нині заходу.

Одна із гостей свята, Окса­на Малетич, зазначила:

— Скільки праці вкладено, креативне і яскраве оформ­лення, привітні діти і розмаїт­тя смаколиків! В єдності наша сила! Наближаємо перемогу разом!

Для ЗСУ у Пустомитівсько­му ліцеї № 1 тепер виготовля­ють окопні свічки. Оголосили збір бляшаних банок та старих свічок. Закликають долучатися усіх охочих.

Вафлі хрумкі

1 пачка круглих вафель, 100−130 г соняшникової хал­ви, 200 г вершкового масла, 500 г згущеного молока.

М’яке вершкове масло збити, додати сире згущене молоко і знову збити, щоб пе­ремішалися інґредієнти. Хал­ву натерти на тертці і додати у крем. Змастити кремом ваф­лі.

Десерт «Смугастий»

150 г цукрової пудри, 600 г сметани (йогурту або вершків), 150 мл молока, 25 г желатину, 1,2 л гарячої перевареної води, 3 пачки желе різного кольору (зеле­ного, червоного, жовтого).

Желатин залити гарячим молоком. Перемішати і зали­шити на пів години.

1 пачку желе змішати з 400 мл гарячої води. Повторити ще з двома пакетиками желе.

Склянки, в яких подавати­мете желе, поставити на пів го­дини у холодильник.

На дно склянки вилити тро­хи желе одного кольору, на­приклад, зеленого.

Поставити в холодильник до повного застигання, але спер­шу залишити желе на столі за кімнатної температури, поки маса не охолоне.

До сметани додати цукрову пудру і желатин, розчинений у молоці. Перемішати.

Кілька ложок сметанної маси вилити на застигле зе­лене желе. Поставити в холо­дильник до повного застиган­ня.

Вилити стільки ложок чер­воного желе, скільки й зелено­го, на застигле сметанне желе. Опісля застигання повторити процедуру зі сметаною.

Вилити половину останньо­го шару на вже застиглу смета­ну. Коли жовте желе застигне, покрити його сметаною і по­вторити все знову.

Залишити десерт у холо­дильнику на 8 год, щоб добре застиг.

Схожі новини