Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Благодійний ярмарок від школярів

Зібрані кошти передали на потреби ЗСУ

Фото автора
Фото автора

Освітній заклад імені Тадея Дмитрасевича Судововишнянської громади, що на Львівщині, допомагає українським захисникам. Нещодавно у навчальному закладі організували благодійний ярмарок, усі виручені кошти передали місцевим волонтерам.

Учні 5−7 класів за допо­могою батьків виготови­ли і продали найрізнома­нітнішу випічку та смаколики — рогалики, кексики, горішки, тістечка «Барні», льодяники, капкейки. Діти вірять у наших захисників і захисниць, непе­реможну силу ЗСУ та світле майбутнє рідної України.

Усе дуже смачне, адже го­тували з любов’ю, перекона­лися учасники акції. Голова Су­дововишнянської ОТГ Зеновій Фольтович теж придбав сма­колики, щоб внести свою леп­ту судововишнянців задля під­тримки воїнів ЗСУ. Загалом під час акції учні зібрали 24 тися­чі 150 гривень. Кошти переда­ли місцевим волонтерам, саме для воїнів-судововишнянців, які захищають нас у лавах ЗСУ.

Завдяки небайдужості ко­лективу закладу, батьків і дітей вдалось закупити місцевим за­хисникам 5 комплектів теплого одягу (бушлати, штани, бала­клави), запчастини до маши­ни, яка була пошкоджена під час бойових дій. Окрім цього, батьки та діти зібрали печиво, солодощі, чай, каву, консерви, засоби особистої гігієни, па­вербанк і теплі речі (шкарпет­ки, термобілизну, шапки, рука­виці) й передали на передову для захисників, які боронять нашу землю від ворога.

Свою школу юні судововиш­нянці вважають маленькою державою із власними прави­лами і порядками, а ще вони, як і всі українці, переконані, що мир та спокій у наших міс­тах, домах і сім'ях залежать від сили духу наших захисників та від можливостей Збройних сил України.

Школярі зазначають: «Уся Україна, уряд, громадськість, організації та підприємства об'єдналися, щоб зупинити ворога, який знищує все, до чого може дістатись. Захисни­кам потрібна наша допомога. Якщо ви можете пожертвувати на потреби нашої армії, то зро­біть це, як і ми. Нехай Господь збереже кожного захисника. Чекаємо з перемогою! Слава Україні!».

Тістечко «Барні»

1 склянка борошна, 4 яйця, 1 склянка цукру, 5 г ва­нільного цукру.

Розбити яйця, відокремити жовтки від білків.

Окремо збити жовтки. До­дати пів склянки цукру і ваніль­ний цукор. Збивати, поки маса не побіліє.

За допомогою блендера збити білки, поки не утворить­ся піна. Додати цукор, що за­лишився, і знову збити.

До збитих жовтків додати борошно і збити, додати білки з цукром. Перемішати до одно­рідної маси.

Формочки у вигляді вед­медиків змастити олією і на­лити тісто трохи більше поло­вини.

Випікати у розігрітій до 150- 200°С духовці. Перші 15 хв ду­ховку відчиняти не треба, щоб бісквіт не опав.

Готовність перевірити лег­ким натисканням пальця — бі­сквіт має пружинити.

Акуратно вийняти ведмеди­ків з формочки.

У тісто можна додати 1 ст. ложку какао, тоді ведмедики вийдуть шоколадними.

Схожі новини