Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маринована червонокачанна капуста

Рецепт

Маринована червонокачанна капуста
Маринована червонокачанна капуста
  • 600 г червонокачанної капусти
  • 1 морквина
  • 2 великі зубчики часнику
  • 0,5 ст. ложки солі

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ч. ложка зернят коріандру
  • 1 лавровий листок
  • 8 горошин чорного перцю
  • 250 мл води
  • 50 мл яблучного оцту
  • 1 ст. ложка насіння кропу

Червонокачанну капусту нарізати якомога тонше, бо вона грубша за білу.

Моркву натерти на грубій тертці, додати до капусти. Туди ж додати натертий на дрібній тертці часник та сіль.

Маринад. У ківш покласти всі інґредієнти, крім оцту. Довести до кипіння і варити 2 хв. Влити оцет і знову довести до кипіння.

Вилити маринад у миску з овочами, процідивши його через друшляк, щоб прянощі не потрапили в капусту.

Все добре перемішати. Дати охолонути і перенести в холодильник на 3−4 год. Подавати, присмачивши соняшниковою олією.

Схожі новини