Квашена капуста з прянощами

Рецепт

Квашена капуста з прянощами
Квашена капуста з прянощами
  • 2 кг капусти
  • 1 морквина
  • 2 ст. ложки грубої колі
  • 1 ст. ложка цукру
  • чорний перець горошком, насіння кропу сушеного, лаврове листя, журавлина — за бажання

З капусти зняти верхні листи. Тонко нашаткувати і скласти у велику каструлю.

Очищену моркву натерти на грубій тертці і додати до капусти. Всипати сіль і цукор.

Злегка перетерти руками капусту, щоб вона пустила сік.

Утрамбувати капусту у банку, щоб розсіл покривав її.

Прикрити банку кришкою та залишити за кімнатної температури. Двічі на день проколювати капусту дерев’яною шпажкою, щоб виходили гази і капуста надалі не була гіркою.

Під час квашення розсіл у банці піднімається, тому банку наповнити до плічок або поставити її на тарілку.

Коли капуста перестане газувати і розсіл опуститься, процес квашення завершений. Кількість днів приготування квашеної капусти залежить від температури у кімнаті. Перед тим, як перенести банки в льох, додати капусту в банки до верху і налити по 2 ст. ложки горілки, щоб капуста краще зберігалася.