Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Класичне лечо

Рецепт

Класичне лечо
Класичне лечо
  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 2 цибулини
  • 50 г цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка оцту 9%
  • 50 мл олії

Очистити перці від плодоніжок та насіння, нарізати великими скибочками. Зняти шкірку з помідорів і подрібнити у блендері, цибулю нарізати кубиками. Готове томатне пюре вилити у каструлю, змішати з цукром, сіллю та олією. Додати скибочки перцю, довести суміш до кипіння та зменшити вогонь до мінімуму. Варити лечо 30 хв, періодично помішуючи. Перці мають стати дуже м’якими.

Влити оцет і довести до кипіння, розлити у простерилізовані банки, перевернути кришками донизу, накрити і дати їм охолонути 1−2 дні.

Схожі новини