Домашнє лечо: класичний рецепт з болгарським перцем
Ароматне та ніжне лечо з болгарського перцю та помідорів — це ідеальна заготівля на зиму. Простий рецепт, який збереже смак літа у кожній баночці. Насолоджуйтесь ним як самостійною стравою або доповненням до улюблених гарнірів!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471953/lecho.jpg)
- 1,5 кг болгарського перцю
- 1 кг помідорів
- 2 цибулини
- 50 г цукру
- 1 ст. ложка солі
- 1 ст. ложка оцту 9%
- 50 мл олії
Очистити перці від плодоніжок та насіння, нарізати великими скибочками. Зняти шкірку з помідорів і подрібнити у блендері, цибулю нарізати кубиками. Готове томатне пюре вилити у каструлю, змішати з цукром, сіллю та олією. Додати скибочки перцю, довести суміш до кипіння та зменшити вогонь до мінімуму. Варити лечо 30 хв, періодично помішуючи. Перці мають стати дуже м’якими.
Влити оцет і довести до кипіння, розлити у простерилізовані банки, перевернути кришками донизу, накрити і дати їм охолонути 1−2 дні.