Густе яблучне повидло
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/471800/povydlo.jpg)
2 кг яблук, 1 кг цукру, 1 лимон, 500 мл води, кориці і кардамону — до смаку.
У яблук зрізати шкірку, залити її водою. Довести до кипіння та варити на невеликому вогні 30 хв. Потім шкірки вийняти, а воду, в якій вони варилися, залишити.
Яблука нарізати кубиками, вирізавши насіннєву коробочку.
Покласти яблука в рідину, де варилися яблучні шкірки. Додати цукор (можна очеретяний — він додасть варенню карамельного аромату, або кокосовий — відповідно кокосового), кардамон і паличку кориці. Корицю та кардамон можна додати і й мелені. Але в першому випадку не забудьте в кінці варіння вийняти їх із повидла. Також доречними будуть й інші спеції та приправи: ваніль, мускатний горіх, гвоздика — до смаку.
Додати сік і цедру лимона. Поставити варення на невеликий вогонь, довести до кипіння. Варити, періодично помішуючи та знімаючи піну, 1,5 год.
Банки простерилізувати, кришки прокип’ятити 5 хв.
Розкласти готове варення в банки (можна розкласти гарячим або дати варенню охолонути), щільно закрити банки кришками.
Подавати до млинців, морозива, використовувати у випічці.