Густе яблучне повидло

Рецепт

Густе яблучне повидло
Густе яблучне повидло

2 кг яблук, 1 кг цукру, 1 лимон, 500 мл води, кориці і кардамону — до смаку.

У яблук зрізати шкірку, залити її во­дою. Довести до кипіння та варити на невеликому вогні 30 хв. Потім шкірки ви­йняти, а воду, в якій вони варилися, за­лишити.

Яблука нарізати кубиками, вирізавши насіннєву коробочку.

Покласти яблука в рідину, де варили­ся яблучні шкірки. Додати цукор (можна очеретяний — він додасть варенню кара­мельного аромату, або кокосовий — від­повідно кокосового), кардамон і паличку кориці. Корицю та кардамон можна до­дати і й мелені. Але в першому випадку не забудьте в кінці варіння вийняти їх із повидла. Також доречними будуть й інші спеції та приправи: ваніль, мускатний го­ріх, гвоздика — до смаку.

Додати сік і цедру лимона. Поставити варення на невеликий вогонь, довести до кипіння. Варити, періодично помішу­ючи та знімаючи піну, 1,5 год.

Банки простерилізувати, кришки прокип’ятити 5 хв.

Розкласти готове варення в банки (можна розкласти гарячим або дати ва­ренню охолонути), щільно закрити банки кришками.

Подавати до млинців, морозива, ви­користовувати у випічці.