Кростата з вишнями

Рецепт

Кростата з вишнями
Кростата з вишнями
  • 120 г вершкового масла
  • 5 ст. ложок цукрової пудри
  • 200 г борошна
  • 3-4 ст. ложки холодної води
  • 200 г вишень (без кісточок)
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ч. ложка крохмалю

Змішати м’яке вершкове масло, цукрову пудру і борошно на крихту. Додати холодну воду і замісити м’яке тісто. Покласти у холодильник на 30 хв.

Вишні викласти у каструлю чи пательню. Додати цукор.

Нагріти до розчинення цукру.

Крохмаль розчинити у 2-3 ст. ложках холодної води і вилити до вишень. Помішуючи, довести до загустіння. Добре охолодити.

Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу розкачати і викласти у форму діам. близько 20 см. На тісто викласти начинку. Решту тіста розкачати і нарізати смужками завширшки 1-1,5 см. Викласти як решітку.

Випікати при 175-180°С 25-30 хв.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень