Кростата з вишнями
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/467294/vyshni.jpg)
- 120 г вершкового масла
- 5 ст. ложок цукрової пудри
- 200 г борошна
- 3-4 ст. ложки холодної води
- 200 г вишень (без кісточок)
- 2 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка крохмалю
Змішати м’яке вершкове масло, цукрову пудру і борошно на крихту. Додати холодну воду і замісити м’яке тісто. Покласти у холодильник на 30 хв.
Вишні викласти у каструлю чи пательню. Додати цукор.
Нагріти до розчинення цукру.
Крохмаль розчинити у 2-3 ст. ложках холодної води і вилити до вишень. Помішуючи, довести до загустіння. Добре охолодити.
Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу розкачати і викласти у форму діам. близько 20 см. На тісто викласти начинку. Решту тіста розкачати і нарізати смужками завширшки 1-1,5 см. Викласти як решітку.
Випікати при 175-180°С 25-30 хв.