Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Закуска з оселедцем замість традиційного салату

Закуска з оселедця, маринованого в буряковому соку, та каперсів може замінити на новорічному столі популярний салат “Оселедець під шубою”. До речі, майонез до неї теж варто приготувати домашній

Інгредієнти:

Для намазки:

Для маринаду:

Приготування:

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування закуски з оселедця та буряка. Відразу увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і відваріть 1 моркву у підсоленій воді. Яйця зваріть, а потім покладіть у холодну воду.
  • Буряк почистіть і натріть на дрібній тертці. Процідіть через сито та добре відтисніть, щоб вичавити якнайбільше соку. Рештки буряка можна використовувати для приготування, наприклад, засмажки для борщу.
  • 2 філе оселедця розріжте на 2 частини та покладіть у миску з буряковим соком. Залиште на 20 хвилин маринуватися.
  • Почистіть моркву та наріжте її дрібним кубиком. Яйця теж почистіть і наріжте дрібним кубиком.
  • Коли оселедець замаринується, покладіть його на паперовий рушник і трохи промокніть, щоб прибрати зайву вологу.
  • Наріжте спочатку слайсами, а потім дрібно порубайте.
  • Шматочки бородинського хліба підсушіть на сухій пательні без олії.
  • Зробіть домашній майонез та заправте закуску 2 ст. л. Додайте 50 г каперсів, перемішайте та викладайте на бородинський хліб.

Читайте також: Салат із печеним буряком від шеф-кухаря