Закуска з оселедцем замість традиційного салату
Закуска з оселедця, маринованого в буряковому соку, та каперсів може замінити на новорічному столі популярний салат “Оселедець під шубою”. До речі, майонез до неї теж варто приготувати домашній
Інгредієнти:
Для намазки:
Для маринаду:
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти для приготування закуски з оселедця та буряка. Відразу увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і відваріть 1 моркву у підсоленій воді. Яйця зваріть, а потім покладіть у холодну воду.
- Буряк почистіть і натріть на дрібній тертці. Процідіть через сито та добре відтисніть, щоб вичавити якнайбільше соку. Рештки буряка можна використовувати для приготування, наприклад, засмажки для борщу.
- 2 філе оселедця розріжте на 2 частини та покладіть у миску з буряковим соком. Залиште на 20 хвилин маринуватися.
- Почистіть моркву та наріжте її дрібним кубиком. Яйця теж почистіть і наріжте дрібним кубиком.
- Коли оселедець замаринується, покладіть його на паперовий рушник і трохи промокніть, щоб прибрати зайву вологу.
- Наріжте спочатку слайсами, а потім дрібно порубайте.
- Шматочки бородинського хліба підсушіть на сухій пательні без олії.
- Зробіть домашній майонез та заправте закуску 2 ст. л. Додайте 50 г каперсів, перемішайте та викладайте на бородинський хліб.
Читайте також: Салат із печеним буряком від шеф-кухаря