Пиріг з варенням
Як приготувати пиріг з вишнею. Рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447480/pyrih.jpg)
1,5 склянки борошна, 150 мл теплої води, 110 мл рідкого варення, 0,5 склянки цукру, 12 г какао, 1 ч. ложка розчинної кави, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка оцту, 1 г ваніліну, 1 дрібка солі, 50 мл олії.
Склянка = 250 мл, форма для кексу 18 см або кругла діам. 20 см.
Змішати сухі інґредієнти: просіяне борошно, соду, какао, розпушувач, ванілін, сіль. В окремій мисці з'єднати теплу воду, оцет, каву, варення, олію, цукор (для ласунів збільшити кількість цукру на третину). Можна каву не додавати. Варення підійде будь-яке, без великих шматочків. Головне, добре розчинити його у теплій воді. Змішати вміст до максимального розчинення цукру.
Потім об'єднати обидві суміші і добре розмішати вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Тісто має вийти однорідним і гладким, ледь стікати з вінчика. Форму викласти пергаментом або змастити олією. Вилити тісто у форму та поставити в духовку, розігріту до 170 °C, на 30 хв. У формі для кексу пиріг спечеться швидше, ніж у формі без дірки. Готовність перевірити лучинкою, якщо вона виходить сухою, то пиріг готовий. Остудити у формі, а потім акуратно вийняти. Верх можна посипати цукровою пудрою, полити помадкою, змастити шоколадом.