Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пиріг з варенням

Пісні кулінарні експерименти

1,5 склянки борошна, 150 мл те­плої води, 110 мл рідкого варення, 0,5 склянки цукру, 12 г какао, 1 ч. ложка розчинної кави, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка оцту, 1 г ваніліну, 1 дрібка солі, 50 мл олії.

Склянка = 250 мл, форма для кексу 18 см або кругла діам. 20 см.

Змішати сухі інґредієнти: просія­не борошно, соду, какао, розпушувач, ванілін, сіль. В окремій мисці з’єднати теплу воду, оцет, каву, варення, олію, цукор (для ласунів збільшити кількість цукру на третину). Можна каву не до­давати. Варення підійде будь-яке, без великих шматочків. Головне, добре розчинити його у теплій воді. Змішати вміст до максимального розчинення цукру.

Потім об’єднати обидві суміші і до­бре розмішати вінчиком, щоб не за­лишилося грудочок. Тісто має вийти однорідним і гладким, ледь стікати з він­чика. Форму викласти пергаментом або змастити олією. Вилити тісто у форму та поставити в духовку, розігріту до 170 °C, на 30 хв. У формі для кексу пиріг спе­четься швидше, ніж у формі без дірки. Готовність перевірити лучинкою, якщо вона виходить сухою, то пиріг готовий. Остудити у формі, а потім акуратно ви­йняти. Верх можна посипати цукровою пудрою, полити помадкою, змастити шоколадом.

Більше рецептів тут

Схожі новини