Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

М‘ясні котлети на парі

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 1 ріпчаста цибулина
  • 500 г свинини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний болгарський перець — за бажання
  • 1 яйце
  • 2−3 скибочки білого хліба або батона
  • сіль, спеції — до смаку
  • ½ пучка петрушки
  • 50 г вершкового масла
  • вода або молоко — для замочування

Свинину змолоти на м’ясорубці разом з цибулею і часником. Додати до фаршу дрібно нарізаний солодкий болгарський перець і сире яйце. Посолити і всипати спеції.

Додати подрібнену зелень петрушки і добре перемішати (він буде рідкуватий). Додати замочений у молоці або воді і відтиснутий білий хліб або батон. Знову фарш ретельно вимішати, він стане потрібної консистенції.

Сформувати з фаршу коржі (не дуже маленькі), в середину кожного коржика помістити по шматочку холодного вершкового масла.

Тоді сформувати котлети, щоб масло виявилося всередині котлети. Викласти котлети у чашу пароварки.

У велику чашу мультиварки налити воду, заповнюючи на 1/3 об’єму, зверху розмістити чашу з котлетами.

Накрити мультиварку кришкою і виставити режим «На парі» на 35 хв.

М’ясні парові котлети можна подати з гострим соусом і будь-яким гарніром.

Більше рецептів тут

Схожі новини