Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни беруть кредити на продукти та ліки

Новини з рф одна краща за іншу

росіяни продовжують залазити у борги. У липні банки видали 1,01 млн руб. споживчих кредитів, що на 12,6% більше у порівнянні з червнем, повідомило Нацбюро кредитних історій (НБКІ). Зростання кількості виданих споживчих кредитів триває четвертий місяць поспіль. Найчастіше беруть кредити на придбання продуктів харчування, дрібної побутової техніки чи ліків.

На цьому тлі логічно виглядає й друга новина. Після початку вторгнення в Україну росіяни почали частіше купувати одяг, взуття та аксесуари у секонд-хендах, пишуть "Ізвєстія" з посиланням на дані банків. Інтерес росіян до секонд-хенду підвищився з березня 2022 року на тлі відходу з країни закордонних магазинів одягу та зниження їх особистих доходів, вважають аналітики.

"Санкції не діють", – казали вони. "Хоч каміння з неба", – казали вони. "От задля цього і треба було починати війну?" – питаємо ми. А без війни росіяни не хотіли чи не могли купувати у секонд-хендах та брати більше кредитів на їжу? Тоді все логічно. Дебіли! Тепер ми створили їм всі умови. А каміння з неба буде трохи пізніше.

Джерело

Схожі новини