Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бюджет росії пережив «катастрофічний обвал прибутків»

Рашистів до дна

На конференції північноєвропейських союзників з підтримки України в Копенгагені міністри оборони домовились надати Києву додаткову підтримку в розмірі понад 1,5 мільярда євро.

Кошти можуть бути витрачені на закупівлю зброї для України або підготовку українських військових.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, своєю чергою, заявив, що Сполучене Королівство має намір підготувати більше українських військових, ніж планувалося спочатку (тобто, більше, ніж 10 тисяч до жовтня цього року).

Злочини рашистів і звитяга українців мотивують союзників розширювати програми допомоги – допоки рашисти не опиняться на дні.

1. У липні мінфін росії зафіксував двозначне падіння надходжень із усіх ключових податків, а доходи бюджету скоротилися на 26%.
Попри те, що експорт нафти поки що триває, збори сировинної ренти впали на 22%.

За підсумками липня до бюджету надійшло лише 57,3 млрд рублів мита на газ - мінімальний обсяг. Для порівняння: у червні це було 217,4 млрд рублів.

2. Міжнародне енергетичне агентство прогнозує падіння видобутку нафти в рф на 20% уже до початку 2023 року, коли буде повністю введено європейське нафтове ембарго.

Зниження розпочнеться вже у серпні.

Тим часом обсяг продажів російського газу до Європи становить третину від рівня минулого року, і, схоже, буде скорочуватися з цього моменту, а фактично припиниться не пізніше 2024 року, коли Німеччина очікує бути повністю незалежною від російського газу.

3. Зменшилися збори і з несировинного сектору економіки.

Бюджет росії пережив «катастрофічний обвал прибутків».

Надходження ПДВ - другого за обсягом джерела доходів для уряду - виявилися на 40% нижчими, ніж роком раніше.

Збори акцизів впали на 26%, податку на прибуток - на 32%.

4. Індекс економічної впевненості у росії знизився до нуля.

Цей індекс демонструє, як росіяни оцінюють економічну ситуацію в країні. За перший тиждень серпня він скоротився на сім процентних пунктів, до нульового значення.

5. На росії набирають обертів «аптечні тури».

Оскільки з полиць аптек зникли життєво необхідні препарати, росіяни тепер їздять до Казахстану за інсуліном, а до Грузії та Вірменії – за антидепресантами, контрацептивами та ліками від епілепсії.

Далі буде.

Джерело

Схожі новини