Передплата 2024 «Добра кухня»

Ну що, всі натішились «усуненням» Баканова і Венедіктової?

Я теж тішусь, бо ці люди і не мали б бути на посадах. Проте пряме запитання: що далі? Хто зараз керуватиме ключовими відомствами? І головне - чи не стане ще гірше? Риторичне питання

По-перше, ні Баканов, ні Венедіктова не звільнені. Звільнити їх може лише Верховна Рада. Та й усунення теж близьке до порушення Закону, бо ні в Конституції, ні в окремих підзаконних актах про це не йдеться. Мало б бути подання на Верховну Раду. Але у нас закон не закон.

По-друге, звільнення обох означає, що керувати ОГПУ та СБУ будуть зовсім не кращі люди. Ба більше, гірші.

Перший заступник (наразі в.о.) генпрокурора Олексій Симоненко - фігурант «Миротворця», людина часів Януковича, курував «розслідування» по Стерненку, Гандзюк, нападах на активістів. Фактично люди Татарова.

СБУ. Керувати наразі буде так само перший заступник Василь Малюк. Не краща фігура, наближена до Татарова.

По-третє. Це означає, що замість очищення правоохоронних органів від людей епохи Януковича, ми маємо навпаки. Це абсолютна концентрація влади в руках ОП. Про яку незалежність цих органів може йти мова?

Аналогічно, під питанням конкурс на обрання голови САП, який має нібито затвердити голову 19 липня. Адже підписувати призначення має Генпрокурор, а не в.о. чи перший заступник.

Останнє.

Мені вкрай не подобаються тенденції у воюючій країні. Країні, яку кров‘ю та життями українців зберегли від повної катастрофи та «русского міра». А в п’яти областях ми далі боремось та стримуємо окупанта. Хіба це не головний аргумент, що Україна не має права скочуватись до авторитарного болота?

Джерело

Схожі новини