Передплата 2024 ВЗ

Як роздратувати бункерного діда

В своїх промовах він часто згадує українську антикорупційну інфраструктуру. Якщо це так його бісить, треба боротися з корупцією ще завзятіше

Парламент повернув мита на імпортні товари. Повернув розмитнення авто.

Це має збалансувати бюджет, зменшити тиск на гривню, прикрити схеми і зняти питання в очах польських митників, які ніяк не можуть зрозуміти, до України треба вести гуманітарну допомогу чи нові "бентлі".

Парламент проголосував Стамбульську конвенцію, наблизивши нас до Європи.

Це має провести ще одну лінію між нами і росіянами, між цінностями свободи і гідності та "русским миром". І це знову проявило руських агентів, які носяться із словом "гендер" так, наче це закляття, яке викликає диявола.

Можуть, якщо хочуть.

І тепер би ще нарешті прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) призначити. Правда, це не до депутатів. Але ж там і робота простіше. Треба просто зібрати комісію та затвердити результати конкурсу. Взагалі дуже проста дія. Навіть напружувати м'язи не потрібно.

Бо, власне, така проста дія наблизить нас до виконання вимог до початку процесу старту інтеграції в ЄС. І, з іншого боку, наше кандидатство можуть відкликати, якщо Україна не виконає взяті на себе зобов'язання. І, зрозуміло, зараз, під час війни, в Європі на багато речей закривають очі. Але війна закінчиться. І вимоги до України зростуть. І чим швидше ми будемо імплементовувати реформи, тим швидше буде відбуватися євроінтеграція і тим швидше ми будемо отримувати гроші на відбудову.

Та й з корупцією боротися — це непогана ідея. В принципі.

Бо якщо хтось думає, що після війни корупція зникне, то вимушений розчарувати. Вона нікуди не зникне. Вона є під час війни. Вона буде після. І боротися з нею буде іноді важче, ніж з руснею. Бо русня — це очевидний ворог. Сильний, важкий, але очевидний. А от корупціонер — то хитра потвора. І тут жодний інфоциган не зможе пообіцяти перемогу за два-три тижні.

Так само, як не треба переконувати самих себе, що і в Європі є корупція, і у нас є. Бо цифри чітко кажуть, скільки корупції там, і скільки у нас. Бо у футбол граю і я, і Мессі. Але є різниця. О так і з корупцією.

Плюс треба розуміти, що корупціонери — то природні союзники русні. Як в Україні, так і по всьому світу. Корупціонери відкрили багато дверей русні. Корупціонери фізично вбили цим багато людей. Не сюрприз, що у своїх диких промовах російський божевільний бункерний дід дуже часто згадує українську антикорупційну інфраструктуру. Воно його бісить. А це ще один доказ того, що це добра ідея. Як кажуть у русні: "Хорошие сапоги, надо брать".

Джерело

Схожі новини