Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Про конфіскацію заморожених російських активів

Росія не матиме майбутнього, якщо не припинить бути імперією

Ми маємо справу з військовими злочинами в індустріальному масштабі — фактично з геноцидом. І визнання цього факту лише на рівні держав створить дуже серйозну змогу конфіскації російських активів — як державних, і приватних.

Традиційне західне право захисту власності у сьогоднішніх реаліях може відійти на другий план. Репарації і конфіскація тих російських активів, які сьогодні заморожені, мають важливе значення.

Але російська опозиція – ті, хто себе називає російською опозицією, – поки що не дали зрозумілої відповіді з цього приводу. На мою думку, тут не може бути жодних обговорень. росія має виплатити всю суму збитків, які будуть призначені за оцінками міжнародної спільноти як компенсацію за ті жахливі злочини, які сьогодні творяться на українській землі.

У світі такі процедури тривають довго, але Нюрнберзький трибунал не був надто тривалим. На жаль, таких трибуналів не було у Радянському союзі. На жаль, злочини комунізму, що значно перевершують і за часом, і за масштабом злочини нацистів, досі не затавровані в історії.

Зараз ми наближаємося до того моменту, коли всі злочини, які скоєні комуністами, КДБ, а також їхня сьогоднішня путінська реінкарнація мають бути зафіксовані і в історії, і в кримінальному праві. Це дозволить вирішувати певні ситуації. Зокрема, конфіскації заморожених активів російських активів на користь України.

Досягти цього – наш історичний обов'язок. Річ не лише у тім, щоб відновити справедливість щодо українського народу, який сьогодні бореться та гине. Йдеться про майбутнє росії.

У росії не може бути майбутнього, якщо не буде принципової оцінки того, що трапилося, якщо не буде видано військових злочинців, і росія не припинить нарешті бути імперією, яка несе смерть і руйнування сусідам.

Джерело 

Схожі новини