Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що веде російську армію у бій?

Лише страх і гроші

Мої друзі сперечаються про те, що раніше скінчиться у путіна: гроші чи зброя. А я вважаю, що раніше скінчиться гарматне м'ясо. російська армія зараз на Донбасі застосовує звичну тактику — намагається завалити ворога трупами своїх солдатів. Але й ці трупи закінчуються. Ні, військовозобов'язаних у росії повно, але мобілізацію оголошувати влада боїться, а охочих продати своє життя за кілька тисяч доларів дедалі менше. Основний постачальник гарматного м'яса — бідні регіони, злиденна глибинка. Але звідти вже погнали всіх, кого можна було. А ідейних фашистів, котрі прагнуть вбивати українців, — одиниці. Зважаючи на всі дослідження, молодь, тобто потенційні солдати, з усіх вікових груп найбільш налаштовані антивоєнно. Наймотивованіші "вояки" — пенсіонери, але вони воюють лише на диванах перед телевізорами.

Отже, резерви російської армії обмежені. Друга її фатальна проблема — низький бойовий дух і моральний розпад, що посилюється. російські найманці у загарбницькій війні не можуть перемогти українських воїнів, котрі захищають свою землю.

Досить послухати записи розмов російських окупантів, аби зрозуміти: ця армія мародерів розколота та демотивована. Старші офіцери озлоблені на командування та криють матом путіна та Шойгу. Солдати ненавидять своїх командирів. росіяни не довіряють "домбасянам", чеченці у конфлікті з бурятами, дагестанці — з росіянами. І так далі.

Цю армію ведуть у бій лише страх і гроші. Але судячи з багатьох відмов воювати, українців вона починає боятися більше за власне командування.

Проблеми накопичуються. Якоїсь миті російські вояки просто побіжать з України, удобрюючи в процесі втечі її і без того родючу землю.

Схожі новини