Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фронтова відпустка

Захищати країну можна і в тилу, на робочому місці

До "великої" війни Михайло більше як місяць працював на маленькому приватному підприємстві меблевиком. Зарплату фірма платила що два тижні, у конверті. Оформити на роботу нового столяра власник не встиг, бо якраз наступило те сумнозвісне 24 лютого.

Наступного дня після широкомасштабного вторгнення орків Михайло був уже у військкоматі. Пороху на фронті нанюхався добряче. Кулі, дякувати Богу, його обминали, а кілька металевих уламків після вибухів мін узяв на себе бронежилет. За успішно виконані бойові задачі командир стимулював свого кращого гранатометника 10-добовою відпусткою.

Михайло цьому дуже зрадів. Не приїхав - прилетів на крилах до Львова. А по дорозі до своєї хати, несподівано для домашніх, спочатку заглянув на... роботу.

Товариші зустріли воїна "на ура", як найріднішу людину. Помітили, як змужнів він.

Порожніх балачок не веде, слова скупі і виважені.

Дуже втішився і шеф. Коли перші емоції вляглися, він відкликав Михайла набік і каже:

- Поки ти нас захищав, майже за три місяці у тебе набігла непогана зарплата - іди у касу отримуй!

- Але ж я не працював весь цей час! До того ж зарплату платять мені в армії…

- Ти, Михайле, і далі наш працівник, ми від тебе не відмовлялися! Якнайскоріше звільняй з хлопцями Україну від ворога - і повертайся до праці. Будемо тобі дуже раді…

Михайлові перехопило дух. Він вкотре зрозумів, як потрібен своїй країні. І що вдома у нього дуже надійні тили. Не тільки домашні…

Шеф Михайла фінансово допоміг "своєму" воїнові і постійно підсобляє фронту. Приватні приміщення безплатно віддав волонтерам для складів з гуманітарними вантажами. Чималу суму перераховує щомісяця Збройним силам. Придбав знайомим військовим амуніцію. Допомагає у лікуванні важко пораненого на війні офіцера. На місяць наперед сплачує податки - щоб державі було легше. І ще - за його словами, у нього більше немає і не буде "лівих", не оформлених працівників.

Читайте також: «Зупинятися на півдорозі до перемоги було б безглуздям...»

Схожі новини