Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не варто применшувати допомогу США. Це російський вірус, який може нас ослабити

Сучасна історія не бачила такої підтримки

20 квітня президент США Джо Байден збере найвище військове керівництво на зустріч у Білому домі.

Очікувано, однією з ключових тем буде війна росії проти України. Зокрема її нова фаза, яка, як побоюються офіційні особи, може поставити під загрозу європейську безпеку на роки вперед. А також плани США збільшити військову допомогу Україні.

Очікується, що найближчими днями Сполучені Штати оголосять про черговий пакет військової допомоги для України, який може перевищити $800 млн.

Американські війська не воюють в Україні, але опосередковано беруть участь в операції, озброюючи, навчаючи та фінансуючи українські сили. Минулого місяця Байден звернувся до Конгресу з проханням про рекордні витрати на військові потреби у мирний час на майбутній фінансовий рік.

Зустріч відбувається на фоні питань щодо майбутнього сил НАТО в Європі, зокрема, чи слід встановити постійну присутність на східному кордоні оборонного Альянсу з росією.

Отже, найближчим часом чекаємо про оголошення нової допомоги від США.

Щодня близько 10 літаків зі зброєю вже надходять. Координацією всієї логістики, поповнення запасів, закупівель, пошуку потрібного, домовленостей займаються США.

Розвідка, Пентагон, Держдеп та інші американські структури в значній частині працюють сьогодні на Україну. Підрозділ Пентагону, що займається поставками нам зброї, працює 24/7 без вихідних.

Сучасна історія не бачила такої підтримки. Обсягів, швидкості, альянсів, координації.

Міністр оборони США та інші чиновники проводять на день десятки переговорів з союзниками. Тема – допомога Україні.

І це не історія на місяці. І тут немає простих рішень. І кожен, хто це не хоче усвідомити та не цінить – шкодить інтересам України. Особливо гидко, коли у такої людини паспорт громадянина України.

російський наратив про "США нам недостатньо допомагають" – вірус, який може нас ослабити.

Джерело

Схожі новини