Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін програє. Як Україні дотиснути Росію

Авіаудар по Маріуполю може стати для Путіна аналогом збиття MH-17, але з жорсткішими наслідками

Я спілкувався із кількома дипломатами. Усі вони сходяться на тому, що Путін програє битви на землі, а вимоги у нього як у переможця. І це ставить його в безглузде становище. Поки він піднімає ставки, його армія втрачає таку кількість живої сили, авіації та техніки, яку Росія не втрачала за всі останні 30 років. Через це все виглядає так, що переговори йому потрібніші.

Більше того, атаки окупантів на пологовий будинок і дитячу лікарню в Маріуполі можуть стати для Путіна аналогом збиття "Боїнга" MH-17, але з ще жорсткішими наслідками. І необхідно, щоби влада взяла це на озброєння. Справа в тому, що на Заході подібні події сприймають як виклик основам цивілізованого світу. Як блюзнірський злочин. Діти для Заходу – це святе. Тому, якщо ця подія, з фото та відео доказами, домінуватиме у європейських та американських ЗМІ, то призведе до величезного тиску на керівництво ЄС і США з боку їхніх виборців на користь України.

Нагадую, що цьогоріч вибори у Франції, Польщі та США. І непроста ситуація з можливим звільненням Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра Великої Британії. Тому всі політичні еліти будуть вкрай чутливими до подібних моментів. І Україна має включитися на максимум. Про це мають говорити всі західні ЗМІ, соцмережі та навіть лідери громадської думки. Це має звучати з кожної праски. Ось це сьогодні одне із найважливіших завдань для влади України.

І зауважте, що це думка західних дипломатів, з якою я цілком погоджуюся.

Джерело

Схожі новини