Передплата 2024 «Добрий господар»

Тероризм? Та ні, самоправство…

І що? А нічого. Всі зайняті переслідуваннями опозиції

Тут у нас президент країни і весь його Офіс так захоплені політично вмотивованими переслідуваннями опозиції, що приготувань держави-агресора до нападу впритул не помічають, вирішили закупівлю конче потрібного вугілля у державних підприємств проголосити державною зрадою і сприянням діяльності терористичної організації.

Ну і керовані з президентського Офісу, Офіс генпрокурора, ДБР та СБУ туди ж. Підозри фальсифікують, брифінги проводять тремтячими голосами. До співпраці зі слідством закликають.

А от до реальних фактів фінансування тероризму ставлення у президентського з генпрокурорським Офісів, а особливо у "орлів Баканова", зовсім інше.

Не просто поблажливе. Режим найбільшого сприяння.

Британська компанія CPI INVESTMENT FUND LTD., зареєстрована в Реєстрі компаній Англії та Уельсу, є єдиним власником Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАР АЛЬЯНС", яке своєю чергою мало два успішних, орієнтованих майже цілком на експорт виробництва у Горлівці та Кадіївці, де вже багато років орудують окупанти держави-агресора та їх поплічники.

Унаслідок збройної агресії Російської Федерації територія міста Горлівки, у тому числі виробничі потужності ТОВ "ТАР АЛЬЯНС", були захоплені терористичною організацією ДНР.

У подальшому інвестору стало відомо, що швейцарська компанія Carbon Black SA (пов'язана з громадянами РФ) здійснює продаж виготовленого на захоплених виробничих потужностях кам'яновугільного ПЕКу з використанням пакувальних засобів, що належали дочірньому підприємству CPI INVESTMENT FUND LTD.

Інвестор самостійно (з ризиком для життя і свободи) виявив весь ланцюг фінансування тероризму, надав СБУ документальні підтвердження фактів продажу краденої продукції.

Само собою, ні захисники бізнесу з Офісу генпрокурора, ні СБУ жодного ентузіазму не виявили.

Через суд британці з допомогою нашого адвокатського об'єднання змусили їх зареєструвати кримінальне провадження N42020000000000136 від 22.01.2020 за ч.1 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму).

І що? А нічого. Всі зайняті переслідуваннями опозиції.

Здавалося б, кейс ідеально відповідає Закону України "Про санкції", адже мова йде про іноземну юридичну особу, керовану громадянами РФ, яка торгує продукцією захопленого так званою ДНР підприємства, що своєю чергою означає спрямування виручки від продажу на фінансування тієї ж таки ДНР.

Звернулися британці і до президента України Зеленського, як голови Ради національної безпеки і оборони України, з проханням поширити практику застосування санкцій на ту зареєстровану у Швейцарії фірму та її засновників і директорів (громадян РФ, звісно).

Президент відмовив. Тому що хоче – вносить пропозиції щодо застосування санкцій до певних осіб. А не хоче – не вносить. І наявність законних підстав чи інтереси держави його не хвилюють.

А при розгляді судом чергової скарги на саботаж слідчими СБУ розслідування з'ясувалося, що "орли Баканова" фінансування тероризму перекваліфікували на самоправство!

І справу "збагрили" до поліції.

А що їм? Хай Борис Джонсон Україну захищає.

Джерело

Схожі новини