Передплата 2024 «Добра кухня»

Указ про зарплати - це те саме, як указ про скасування гравітації

Тобто, документ без наслідків

Зеленський під бурхливі овації «Слуг» прямо у пленарному залі Ради підписав якийсь указ про зміцнення обороноздатності. У тому числі там має йтися про підвищення заробітних для бійців до трьох мінімальних!

Навіть не розглядаємо самі цифри. І без них ситуація цинічна.

Указ президента напряму не впливає на параметри бюджету! Більш того, бюджетні розрахунки - це в принципі поза межею повноважень Зеленського.

Якби турбота про армію була справжньою, а не показовою, Зеленський повинен був би внести як невідкладний законопроєкт про перегляд статей бюджету, в якому він би повинен був вказати коштом скорочення яких статей додаються гроші на зарплату.

Але що ми бачимо на практиці?

Указ фактично - це декларація в тій її частині, яка не стосується повноважень президента. Указ про зарплати - це те саме, як указ про скасування гравітації. Тобто документ без наслідків.

Ніякого законопроєкту немає. Бюджетний комітет такого питання не розглядає. Та й Рада, яка повинна була просто врахувати це підвищення у плановому бюджетному процесі, призупиняє роботу протягом двох  тижнів (карантин). Начебто через ковід, а насправді - у пошуках того, хто компенсує монобільшості голоси, яких тепер бракує.

Що відбулося насправді?

Минулого тижня необхідний законопроєкт про перегляд бюджету з перерахунками щодо заробітних плат був внесений якраз опозицією, в тому числі депутатами від «ЄС». І Зе знадобилося терміново перебити це інформаційно. Ось він, як гарний актор, і винайшов форму про указ, який підписаний на трибуні парламенту. Он який він батько нації, турбується про військо.

Насправді цей указ (доки не буде ухвалено законопроєкту, який внесла опозицій, але не влада) буде просто черговим папірцем з підписом Зеленського. І ніяких зарплат він не згенерує, як не генерують ніякі укази мільярди дерев!

Коротше, якщо в них немає зарплат, хай дивляться «95 квартал» і виступи президента. Сміх продовжує життя!

Джерело

Схожі новини